Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Παρίσι: Ο χάρτης του μακελειού – Σε ποιες περιοχές έγιναν οι επιθέσεις

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Το Stade de France, το θέατρο Bataclan, ένα μπαρ και δυο εστιατόρια. Το 11ο και το 12ο διαμέρισμα του Παρισιού που έγιναν τόπος νέας τραγωδίας που συγκλονίζει όχι μόνο τη Γαλλία αλλά ολόκληρο τον κόσμο.

Έξι μέρη της γαλλικής πρωτεύουσας που έγιναν στόχος του μίσους των τρομοκρατών. Οι τζιχαντιστές σκορπούν ξανά τον τρόμο στη Γαλλία, όπως έγινε πριν από 10 μήνες στο Charlie Hebdo και το εβραϊκό παντοπωλείο στη Βενσέν. Τουλάχιστον 120 νεκροί σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό. Τουλάχιστον 200 τραυματίες, από τους οποίους οι 80 σε κρίσιμη κατάσταση.

Οκτώ τρομοκράτες νεκροί. Κανείς δεν ξέρει πόσοι κατάφεραν να διαφύγουν πριν οι «κοιμόμενες» γαλλικές αρχές αντιδράσουν.

Στο Stade de France έχουν σκοτωθεί τρεις νεκροί. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για τους βομβιστές αυτοκτονίας, που ήθελαν να περάσουν μέσα στο γήπεδο όπου γινόταν το φιλικό ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία με σκοπό να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Rue de Charonne και ένας στη Boulevard Voltaire. Πέντε οι νεκροί στη Rue de la fontaine au roi, άλλοι 14 και πολλοί σοβαρά τραυματίες στη Rue Alibert. Και 87 επιβεβαιωμένοι νεκροί μέχρι στιγμής στο Bataclan, όπου εκατοντάδες άνθρωποι είχαν βρεθεί για να παρακολουθήσουν τη συναυλία του συγκροτήματος Eagles of the Death Metal.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε