Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Παρίσι: “Πραγματική τραγωδία” λέει ο Μακρόν που πήγε στο σημείο της επίθεσης!

Παρίσι: “Πραγματική τραγωδία” λέει ο Μακρόν που πήγε στο σημείο της επίθεσης!
Reuters

“Πραγματική τραγωδία” χαρακτηρίζει ο Εμανουέλ Μακρόν την επίθεση με τέσσερις νεκρούς αστυνομικούς από ισλαμιστή συνάδελφό τους μέσα στο αρχηγείο στο Παρίσι.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, Εμανουέλ Μακρόν, επισκέφθηκε το σημείο στο Παρίσι για να “εκφράσει τη στήριξή του και τη συμπαράστασή του στο σύνολο του προσωπικού”, σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων.

“Βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, ένας συνάδελφός τους πυροβόλησε και σκότωσε άλλους 4”, σχολίασε ο Γάλλος πρόεδρος, κατά την επίσκεψή του στο Ροντέζ στη νότια Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις αστυνομικοί, μεταξύ αυτών, μία γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους από χτυπήματα με μαχαίρι την Πέμπτη (3.10.2019), μέσα στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Παρίσι, αφού δέχθηκαν επίθεση από έναν ισλαμιστή συνάδελφό τους, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, στην επίθεση στα κεντρικά της αστυνομίας έχασαν τη ζωή τους μία γυναίκα και τρεις άνδρες.

“Ανακοινώνουμε με λύπη τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, τριών ανδρών και μιας γυναίκας. Τρεις αστυνομικοί και ένα διοικητικό στέλεχος”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετς.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι “ο φερόμενος ως δράστης είναι ένας άνδρας ηλικίας 45 ετών”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις