Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Παρίσι: Ρατσιστής δηλώνει δράστης της ένοπλης επίθεσης – Είχε γεμάτους γεμιστήρες και 25 σφαίρες

Παρίσι: Ρατσιστής δηλώνει δράστης της ένοπλης επίθεσης – Είχε γεμάτους γεμιστήρες και 25 σφαίρες

Ρατσιστικά ήταν τα αίτια της ένοπλης επίθεσης στο Παρίσι με τρεις Κούρδους να χάνουν τη ζωή τους σύμφωνα με το δράση. 

Ο 69χρονος που είναι ύποπτος για το φόνο τριών ανθρώπων κοντά σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο στο Παρίσι, είπε σε έναν αστυνομικό κατά τη σύλληψή του ότι έκανε την επίθεση επειδή είναι «ρατσιστής».

Ο ύποπτος, ο οποίος είχε εξουδετερωθεί πριν από την επέμβαση της αστυνομίας, συνελήφθη με «ένα βαλιτσάκι» που περιείχε «δύο ή τρεις γεμάτους γεμιστήρες, ένα κουτί με σφαίρες διαμετρήματος 45 με τουλάχιστον 25 σφαίρες στο εσωτερικό του», διευκρίνισε αυτή η πηγή, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της εβδομαδιαίας γαλλικής εφημερίδας Le Journal du Dimanche.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Ανγκιέμ, στο ύψος ενός κουρδικού πολιτιστικού κέντρου, σε μια εμπορική περιοχή που αποτελεί κέντρο της ζωής της κουρδικής κοινότητας στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο δράστης των πυροβολισμών, ο οποίος είχε ήδη διαπράξει στο παρελθόν βιαιότητες με όπλο, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα και είναι γνωστός στη δικαιοσύνη.

Είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο σε 12 μήνες φυλάκιση για βιαιότητες με όπλα που διέπραξε το 2016 – μια καταδίκη την οποία έχει εφεσιβάλει.

Σε βάρος αυτού του άνδρα είχαν εξάλλου απαγγελθεί το Δεκέμβριο του 2021 κατηγορίες για βιαιότητες με όπλα, εκ προμελέτης και με ρατσιστικό χαρακτήρα, για γεγονότα της 8ης Δεκεμβρίου 2021. Σ’ αυτή τη δεύτερη υπόθεση, είναι ύποπτος ότι τραυμάτισε με μαχαίρι μετανάστες σ’ ένα καταυλισμό στο Παρίσι και ότι κατέστρεψε σκηνές τους, είχε δηλώσει τότε μια αστυνομική πηγή.

Η κουρδική κοινότητα, συγκλονισμένη, έκανε λόγο για μια «τρομοκρατική» ενέργεια και κατηγόρησε την Τουρκία. Βίαια επεισόδια ξέσπασαν χθες με τις δυνάμεις της τάξης και ένα άτομο συνελήφθη, δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις