Κόσμος

Παρίσι: Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές για να καταδικάσουν την ισλαμοφοβία

Πορεία στο Παρίσι πραγματοποίησαν χιλιάδες άνθρωποι για να καταδικάσουν την ισλαμοφοβία. Πρόκειται για μια κινητοποίηση που δίχασε την πολιτική τάξη της Γαλλίας.

Οι διοργανωτές της πορείας στο Παρίσι γνωστοποίησαν ότι απηύθυναν κάλεσμα για τη διαδήλωση ως ένδειξη συμπαράστασης, δύο εβδομάδες μετά την επίθεση που διέπραξε ένας άνδρας με διασυνδέσεις με την ακροδεξιά, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον ενός τεμένους στην πόλη Μπαγιόν στη νοτιοδυτική Γαλλία, τραυματίζοντας δύο ηλικιωμένους.

Μέλη αριστερών κομμάτων έδωσαν το παρόν στην πορεία, ενώ άλλοι από τον κεντρώο χώρο δεν συμμετείχαν υποστηρίζοντας ότι η κινητοποίηση απειλεί την παράδοση της Γαλλίας ως κοσμικού κράτους, την ώρα που η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν υποστήριζε ότι τη διαδήλωση οργάνωσαν ισλαμιστές.

https://youtu.be/Muh2faj38uc

Το πλήθος των περίπου 13.500 ανθρώπων, σύμφωνα με την καταμέτρηση της οργάνωσης Occurence, διέσχισε τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας κρατώντας πλακάτ, όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Σταματήστε κάθε μορφή ρατσισμού» και η «ισλαμοφοβία δεν είναι άποψη αλλά έγκλημα».

Την πορεία οργάνωσε η συλλογικότητα Collectif Contre l’Islamophobie en France.

«Εναπόκειται σε εμάς να διαδηλώσουμε έπειτα από ένα περιστατικό όπως εκείνο στη Μπαγιόν για να διασφαλίσουμε την ανεξιθρησκία…» δήλωσε ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν Λικ Μελανσόν.

Όμως, η Μαρλέν Σιαπά, η υπουργός κατά των διακρίσεων, υποστήριξε ότι η κινητοποίηση αυτή συνιστά μια διαμαρτυρία κατά του κοσμικού κράτους «υπό την κάλυψη της μάχης κατά των διακρίσεων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: «Οι ΗΠΑ έχουν “βουλιάξει” στον πόλεμο, ψάχνουν να σώσουν τα προσχήματα» – «Θρίλερ» με τις διαπραγματεύσεις στο Πακιστάν
Μέσω των Πακιστανών αξιωματούχων οι «συνομιλίες» ΗΠΑ και Ιράν - Εντός των επόμενων ωρών φτάνουν στο Ισλαμαμπάντ Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ
Τεχεράνη
Ολονύχτιο σφυροκόπημα της Ρωσίας στην Ουκρανία με νεκρούς και τραυματίες - Θραύσματα drones έπεσαν στη Ρουμανία
Πάνω από 660 drones και πυραύλους εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας - Ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε σπίτι στη Ρουμανία από τα θραύσματα του ρωσικού drone
REUTERS
NYT: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ παραμένει τραυματισμένος και κλεισμένος σε καταφύγιο – Τον φροντίζει προσωπικά ο Πεζεσκιάν
Φέρεται πως έχει κάνει ήδη πάνω από 4 χειρουργεία και αναμένεται να προχωρήσει σε πλαστική και τοποθέτηση προσθετικού μέλους - Για την ασφάλειά του, έχει μοιράσει ευθύνες και αρμοδιότητες σε κορυφαίους στρατηγούς
Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Το Ιράν διαψεύδει ότι έχει προγραμματίσει συνάντηση με Αμερικανούς απεσταλμένους στο Πακιστάν
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, σε ανάρτησή του έγραψε ότι θα επισκεφθεί το Πακιστάν, το Ομάν και τη Ρωσία, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις ενώ δεν κάνει καμία αναφορά για επαφές του με Γουίτκοφ και Κούσνερ
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί