Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Παρίσι: Βρήκαν όπλα και αποτυπώματα στο μαύρο Seat των δραστών

Φωτογραφία Twitter @Europe 1
Φωτογραφία Twitter @Europe 1

Εγκαταλελειμμένο σε δρόμο του προαστίου Μοντρέιγ, στο ανατολικό Παρίσι, βρέθηκε το μαύρο Seat που φέρονται να χρησιμοποίησαν οι τζιχαντιστές δράστες των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Figaro: Βρήκαν τρία καλάσνικοφ. Ίσως είναι τα όπλα των επιθέσεων.

Σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε εντοπίσει και αναζητούσε από τις πρώτες ώρες μετά τις επίθεσης η γαλλική αστυνομία, βρέθηκαν όπλα αλλά και αποτυπώματα. Δικαστική πηγή ανέφερε πως μέσα στο αυτοκίνητο έχουν βρεθεί πολλά καλάσνικοφ, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης στο Παρίσι. Σύμφωνα με τη Figaro έχουν βρεθεί τουλάχιστον 3 καλάσνικοφ.

Το μαύρο Seat που εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής εγκαταλελειμμένο στο προάστιο του ανατολικού Παρισιού είχε μπει στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα, είχε δοθεί στη δημοσιότητα ο αριθμός της πινακίδας του, που δεν ήταν αριθμός κυκλοφορίας Γαλλίας και είχε δοθεί εντολή σε όποιον πολίτη το εντοπίσει, να μην το πλησιάσει αλλά να ειδοποιήσει τις αρχές.

Είναι ένα από τα αυτοκίνητα διαφυγής των δραστών. Το Σάββατο είχε γίνει γνωστό πως η αστυνομία αναζητούσε ένα επίσης μαύρο αυτοκίνητο, μάρκας Volkswagen Polo καθώς και ένα Citroen.

Πηγή: Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε