Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Πατέρας στη Βρετανία σκότωσε το 6 μηνών βρέφος του ταρακουνώντας και χτυπώντας το στο κεφάλι

Πατέρας στη Βρετανία σκότωσε το 6 μηνών βρέφος του ταρακουνώντας και χτυπώντας το στο κεφάλι

Εγκεφαλική βλάβη προκάλεσε σε 6 μηνών βρέφος ο ίδιος ο πατέρας του, μετά από χτυπήματα στο κεφάλι και δυνατό ταρακούνημα. Η υπόθεση σόκαρε τη Βρετανία, με τον 29χρονο να αρνείται ότι σκότωσε το παιδί.

Ο Ντέιβιντ Χόλικ από το Walsall της Βρετανίας, ταρακούνησε και χτύπησε τον 6 μηνών γιό του Κάιρο μέχρι θανάτου, αφού του επιτέθηκε το βράδυ στις 9 Φεβρουαρίου 2024, όσο βρίσκονταν στο σπίτι των γονιών του, όπου και έμεναν. Το βρέφος μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Παίδων του Μπέρμιγχαμ όπου και κατέληξε 3 ημέρες μετά. 

Ο Χόλικ καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης από το Δικαστήριο του Μπέρμιγκχαμ, ενώ στο άκουσμα αυτής της ποινής ξέσπασε σε κλάματα. «Έπεσε και χτύπησε», δήλωσε αρχικά ο Χόλικ ο οποίος αρνούνταν τις κατηγορίες.

Ο Κάιρο ήταν το δεύτερο παιδί που απέκτησε ο Χόλικ με την Αντίνα Τζόνσον ενώ το ζευγάρι χώρισε λίγο μετά τη γέννησή του. Το μεγαλύτερο παιδί τους διέμενε με την μητέρα του και ο Κάιρο με τον πατέρα του. 

Συντετριμμένη η μητέρα του Κάιρο είπε: «Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που ξεκίνησε αυτός ο εφιάλτης. Κράτησα για τελευταία φορά τον γιο μου όταν πέθανε στην αγκαλιά μου. Μακάρι να είχα πάρει τα αγόρια μου μαζί μου στο σπίτι, αλλά δεν το έκανα.

Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα τον κοιτούσα στα μάτια. Δεν θα τον δω ποτέ να κάνει τα πρώτα του βήματα, δεν θα τον ακούσω ποτέ να με αποκαλεί μαμά. Δεν θα τον δω ποτέ να ανοίγει τα χριστουγεννιάτικα δώρα κάτω από το δέντρο. Όταν μου πήραν τον Κάιρο, η ζωή μου σταμάτησε.

Υποφέρω από άγχος και κρίσεις πανικού και δυσκολεύομαι να βγω μόνη μου από το σπίτι μου. Έχω κατάθλιψη και απομονώνομαι όλο και περισσότερο. Είμαι τρομοκρατημένη που θα μπορούσε να ασκήσει αυτό το επίπεδο βίας στο ίδιο του το αίμα.

Είναι σαφές ότι ενδιαφερόταν μόνο για τον εαυτό του. Ο Κάιρο ήταν το φως της ζωής μου. Ήταν πολύ καλός…».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις