Κόσμος

Πάτησε Βόρεια Κορέα ο Ντόναλντ Τραμπ! Ιστορική χειραψία με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στα σύνορα!

Συνάντηση εξπρές ανάμεσα στους δυο ηγέτες. Ο πρόεδρος Τραμπ διέσχισε τα σύνορα με τη Νότια Κορέα και πέρασε στην Βόρεια Κορέα. Ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που περνάει στη χώρα. Δείτε τις φωτογραφίες από την ιστορική συνάντηση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ιστορικές στιγμές για τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα με τον Ντόναλντ Τραμπ να γίνεται ο πρώτος Αμερικανός ηγέτης που πάτησε το πόδι του στην χώρα. Ο πρόεδρος Τραμπ και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν αντήλλαξαν μια ιστορική χειραψία στα σύνορα ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέσχισε σήμερα τη γραμμή που χωρίζει την Νότια από τη Βόρεια Κορέα για να κάνει μερικά ιστορικά βήματα μαζί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στην χώρα του δεύτερου.  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέσχισε τα σύνορα ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα στο χωριό Πανμουντζόμ, όπου είχε υπογραφεί η ανακωχή του 1953.

Είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που πάτησε στο έδαφος της Βόρειας Κορέας. Συνοδεία του ισχυρού άνδρα της Πιονγκγιάνγκ, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έκανε μερικά βήματα στο βορειοκορεατικό έδαφος, προτού σταθεί δίπλα του στην συνοριακή γραμμή για να βγάλουν φωτογραφίες οι δημοσιογράφοι.

“Είναι μια μεγάλη ημέρα για τον κόσμο”, δήλωσε. “Σηματοδοτεί ότι θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στο δυσάρεστο παρελθόν και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μέλλον”, πρόσθεσε.

Δείτε τις φωτογραφίες από την ιστορική συνάντηση

 

trump kim
photo Reuters
trump kim
photo Reuters
trump kim
photo Reuters
trump kim
photo Reuters
trump kim
photo Reuters
trump kim
photo Reuters

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέσχισε τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών και πέρασε στην Βόρεια Κορέα, ενώ λίγη ώρα πιο πριν είχε φτάσει στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ) ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα. Ο Κιμ αποδέχθηκε την τελευταία στιγμή αιφνίδια πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος Τραμπ για να συναντηθούν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, την ώρα που η προσέγγιση ανάμεσα στις δύο χώρες έδειχνε να έχει βυθιστεί σε τέλμα λόγω των διαφορών τους όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας υπέρ της βερμούδας στο γραφείο εν μέσω καύσωνα: «Αν είναι καλοραμμένη, κανένα πρόβλημα»
«Εγώ φοράω κοστούμι και γραβάτα γιατί αυτό είναι το dress code ενός υπουργού» δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Φαραντού - Τι ισχύει με τη βερμούδα στα γραφεία στη Γαλλία
Αστυνομία Γαλλία
Η βίλα Σέρτοσα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία πουλήθηκε στη βασιλική οικογένεια Αλ Θάνι του Κατάρ για 350 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για έπαυλη στην οποία ο «Καβαλιέρε» φιλοξένησε από τον Βαλντιμίρ Πούτιν μέχρι τον Βρετανό Τόνι Μπλερ και τον Ισπανό πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο αλλά και τα διαβόητα «μπούνγκα -μπούνκα» πάρτι
Η βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία
Απίστευτες εικόνες από τον καύσωνα στην Ευρώπη: Η Γαλλία «βράζει» στους 44,3°C – Σε κόκκινο συναγερμό η Βρετανία, δύο έφηβοι πνίγηκαν στο Βέλγιο
Αναβολή των εξετάσεων για το μπακαλορεά για 10.000 υποψηφίους στη Γαλλία, κλειστά σχολεία στην Αγγλία, δωρεάν χρήση πισινών σε ανοιχτούς χώρους στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία - «Όταν μας χτυπάει ο ήλιος, θέλουμε να πεθάνουμε»
Μαδρίτη καύσωνας
5