Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Πάτωσε στους πίνακες τηλεθέασης η ομιλία Πούτιν – Η εξήγηση του Κρεμλίνου

Πάτωσε στους πίνακες τηλεθέασης η ομιλία Πούτιν – Η εξήγηση του Κρεμλίνου

Η ομιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Εθνοσυνέλευση στις 20 Φεβρουαρίου μεταδόθηκε απευθείας από πέντε τηλεοπτικά δίκτυα. Ωστόσο από την άποψη της τηλεθέασης σημείωσε τα πιο χαμηλά ποσοστά τα τελευταία πέντε χρόνια , όσον αφορά τους τηλεθεατές της ρωσικής πρωτεύουσας.

Την ομιλία παρακολούθησε το 5,9% των Μοσχοβιτών, έγραψε η εφημερίδα kommersant επικαλούμενη τα πρώτα στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων Mediascope. Το ποσοστό των τηλεθεατών που επέλεξαν εκείνη την στιγμή να δουν την ομιλία του Ρώσου προέδρου, ανήλθε στο 39%.

Το Κρεμλίνο αποδίδει την μείωση του ενδιαφέροντος των τηλεθεατών για την ομιλία του Ρώσου προέδρου στο ότι ένα σημαντικό τμήμα των τηλεθεατών παρακολούθησε την ομιλία μέσω του διαδικτύου. «Γενικά, αυτό που είναι αισθητό είναι ότι όλο και πιο πολλοί περνάνε σε άλλες πλατφόρμες ενημέρωσης, όπου δεν έχουμε άμεσες μετρήσεις ή αναλυτικά στοιχεία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ . Κατά την άποψη του για να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τον αριθμό των τηλεθεατών που παρακολούθησαν την ομιλία πρέπει να ληφθεί υπ όψιν η θέαση μέσω του διαδικτύου. «Οι αναλογίες θέασης αλλάζουν κάθε χρόνο, ένα τμήμα των τηλεθεατών, επιλέγει το ιντερνέτ , και αυτή είναι μια διαδικασία που συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου», κατέληξε ο Πεσκόφ.

Το ποσοστό των τηλεθεατών που παρακολούθησαν τηλεοπτικά την ομιλία του Πούτιν υπήρξε το χαμηλότερο στην Μόσχα από το 2013, πριν δηλαδή από τα γεγονότα της Κριμαίας και την προσάρτηση από την Ρωσία. Τότε την ομιλία του Πούτιν είχε παρακολουθήσει το 5,2% των κατοίκων της Μόσχας. Το 2014 την ομιλία Πούτιν είχε δει ο ένας στους εννέα Μοσχοβίτες και ένας στου δύο τηλεθεατές. Μετά το 2014 το ενδιαφέρον μεταξύ των τηλεθεατών της ρωσικής πρωτεύουσας για την ομιλία του Πούτιν άρχισε να μειώνεται. Το 2018 την παρακολούθησαν το 7,3% των Μοσχοβιτών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις