Κόσμος

Πεδίο μάχης ξανά το Λονδίνο! Διαδηλωτές επιτέθηκαν στον πρίγκιπα Κάρολο

Ενώ μέσα στο Κοινοβούλιο ψηφιζόταν ο αμφιλεγόμενος νόμος για την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια, εκτός Βουλής φοιτητές και αστυνομία παίζουν... ξύλο! Αρκετοί οι τραυματίες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για ακόμη μια φορά, το κεντρικό Λονδίνο έγινε πεδίο μαχών ανάμεσα σε φοιτητές που διαδήλωσαν κατά των σχεδίων της κυβέρνησης Κάμερον να αυξήσει τα δίδακτρα και την αστυνομία. Οι βίαιες συγκρούσεις άφησαν πίσω τους δεκάδες τραυματίες και από τις δυο πλευρές.

Επίθεση από διαδηλωτές δέχτηκε στο Λονδίνο το αυτοκίνητο που μετέφερε τον πρίγκιπα Κάρολο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου δεν έπαθε το παραμικρό.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων χτύπησε σοβαρά στον λαιμό. Ο δεύτερος άνδρας που ανήκει στην έφιππη αστυνομία νοσηλεύεται με τραύματα στα πόδια.

Οι φοιτητές προσπάθησαν πολλές φορές να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν χτυπώντας τους διαδηλωτές με γκλομπ. Αρκετοί φοιτητές έφυγαν από τις συγκρούσεις με ματωμένο το πρόσωπό τους.

Άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν μάταια να περάσουν από τα φράγματα που είχαν τοποθετηθεί γύρω από το κοινοβούλιο. Ένα καπνογόνο που πέταξαν οι διαδηλωτές προς τους αστυνομικούς έκανε ακόμη δυσκολότερη την κατάσταση.

«Μηδενίστε τα πανεπιστημιακά δίδακτρα και τις μειώσεις δαπανών» είναι ένα από τα συνθήματα των διαδηλωτών. Χιλιάδες άτομα λαμβάνουν μέρος στη διαδήλωση, την τέταρτη που διοργανώνεται στη βρετανική πρωτεύουσα σε διάστημα λίγο περισσότερο του ενός μήνα.

Αρκετά άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με την αστυνομία, χωρίς να διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός. Διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας.

«Πέρασε» το νομοσχέδιο παρά τις διαδηλώσεις

Παρά το κύμα αντιδράσεων από το φοιτητικό κίνημα αλλά και τις αντιδράσεις μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό, το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την αύξηση των διδάκτρων των πανεπιστημίων.

Η κάτω Βουλή ενέκρινε το σχέδιο με πλειοψηφία 21 ψήφων, καθώς ορισμένα μέλη της κυβέρνησης συνασπισμού Τόρις-Φιλελεύθερων Δημοκρατών δεν το υποστήριξαν. Συγκεκριμένα, 323 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 302 κατά των μέτρων τα οποία αναμένεται να εφαρμοστούν το 2012.

Αρκετά μέλη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών απείχαν από την ψηφοφορία ή ψήφισαν κατά των μέτρων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Total Eclipse of the Heart»: Το επικό τραγούδι που ξεπέρασε την εποχή του και έκανε την Μπόνι Τάιλερ αθάνατη
«Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω… Απλώς λατρεύω να το τραγουδάω. Και δεν το βαριέμαι ποτέ, γιατί όλοι περιμένουν να το τραγουδήσουν μαζί μου» έλεγε η θρυλική τραγουδίστρια
Μπόνι Τάιλερ
Χτύπημα σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Ιράν, κοντά στην Μπουσέρ όπου βρίσκεται πυρηνικός σταθμός - Προειδοποίηση Αραγτσί για νέα «στρατιωτική επιχείρηση»
Δύο εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στην πόλη Μπουσέρ και την κοντινή πόλη Τσογκαντάκ στο νότιο Ιράν, τρεις στην πόλη Κοναράκ, καθώς και στην πόλη-λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς
Ιράν
Εικόνες καταστροφής από το σπίτι του Χαμενεΐ μετά τις φονικές επιθέσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ - Θρήνος στην κηδεία του πρώην Ιρανού ηγέτη
Η ταφή στην πατρίδα του Χαμενεΐ έρχεται μετά από μια εβδομάδα συγκεντρώσεων και τελετών πένθους για τον δολοφονημένο ηγέτη που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το Ιράν
Πενθούντες συγκεντρώνονται την ημέρα της ταφής του εκλιπόντος Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ και των ΗΠΑ, στο Μασχάντ