Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πέδρο Σάντσεθ: Σε… αναμμένα κάρβουνα για την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού

Πέδρο Σάντσεθ: Σε… αναμμένα κάρβουνα για την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού
Reuters

Έντονα ανήσυχος ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ για την μεγάλη άνοδο των νέων κρουσμάτων του Covid – 19 στην περιοχή της Μαδρίτης.

Ο Πέδρο Σάντσεθ, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Cadena Ser”, δήλωσε ότι “η κατάσταση της δημόσιας υγείας και της εξέλιξης της επιδημίας στη Μαδρίτη, μάς ανησυχεί”. Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας πρόσθεσε ότι μερικές περιφερειακές κυβερνήσεις, τις οποίες δεν κατονόμασε, θα πρέπει να βελτιώσουν την ικανότητά τους εντοπισμού κρουσμάτων του κορονοϊού, καθώς και τις “στρατηγικές τους ικανότητες” απέναντι στον ιό.

Τα ζητήματα υγείας ρυθμίζονται από τις κυβερνήσεις των περιφερειών, οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εναντία στον Covid – 19.

Λόγω της έκρηξης του αριθμού των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού ο Σάντσεθ έθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στη διάθεση των περιφερειών 2.000 στρατιωτικούς προκειμένου να τις βοηθήσουν να εντοπίσουν νέες μολύνσεις.

Προς το παρόν, 11 από τις 17 περιφέρειες της Ισπανίας έχουν κάνει χρήση του μέτρου αυτού, ανάμεσά τους και αυτή της Μαδρίτης, η οποία ζήτησε τη βοήθεια 150 στρατιωτικών.

Η Ισπανία ήταν μία από τις πλέον πληγείσες χώρες στην Ευρώπη από την πανδημία του κορονοϊού την άνοιξη, προτού υιοθετήσει ένα από τα πιο αυστηρά lockdown παγκοσμίως προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση ασθένειας.

Όμως μετά την άρση του lockdown στις 21 Ιουνίου, η επιδημία του κορονοϊού αναζωπυρώθηκε, με την έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων να αποδίδεται κυρίως σε νυχτερινές εξόδους και οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ισπανικού υπουργείου Υγείας, που δημοσιεύθηκε την 31η Αυγούστου, 23.000 νέα κρούσματα έχουν καταγραφεί από την 28η του μηνός, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται σε 462.858.

Από τις 1.656 νοσηλείες που καταγράφηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες, 420, δηλαδή το 25%, εντοπίζονται στην περιοχή της Μαδρίτης. Στην περιοχή αυτή καταγράφηκαν και οι μισοί από τους 141 θανάτους της τελευταίας εβδομάδας.

Συνολικά περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ισπανία από τον ιό.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις