Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Πεκίνο: 100 κρούσματα κορονοϊού σε 5 μέρες – Lockdown και ανησυχία για νέο “γύρο” στην Κίνα

Πεκίνο: 100 κρούσματα κορονοϊού σε 5 μέρες – Lockdown και ανησυχία για νέο “γύρο” στην Κίνα

Σε φάση αναζωπύρωσης φαίνεται πως βρίσκεται ο κορονοϊός στην Κίνα, αφού η κατάσταση στο Πεκίνο είναι “εξαιρετικά σοβαρή”, προειδοποίησε σήμερα εκπρόσωπος της δημαρχίας της κινεζικής πρωτεύουσας, την ώρα που περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν μολυνθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Το Πεκίνο έχει ξεκινήσει “μια κούρσα ενάντια στον χρόνο” κατά του κορονοϊού, δήλωσε ο Σου Χεζιάν.

Η πρωτεύουσα της Κίνας πρέπει “να διατηρήσει το μεγάλο προβάδισμά της έναντι στην επιδημία και να λάβει τα πιο αυστηρά, αποφασιστικά και σκληρά μέτρα”, πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στους δημοσιογράφους.

90.000 διαγνωστικά τεστ την ημέρα

Οι αρχές της τεράστιας μητρόπολης των 21 εκατομμυρίων κατοίκων πλέον μπορούν να πραγματοποιούν περισσότερα από 90.000 διαγνωστικά τεστ ημερησίως.

click4more: Κορονοϊός: Πάνω από 8 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως – Ξεπέρασαν τις 80.000 οι νεκροί μόνο στη Λατινική Αμερική

Την ώρα που η αναζωπύρωση της επιδημίας εγείρει ανησυχίες για ένα “δεύτερο κύμα” της covid-19, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι παρακολουθεί “πολύ στενά” την κατάσταση στο Πεκίνο και έκανε λόγο για το ενδεχόμενο αποστολής επιπλέον ειδικών τις επόμενες ημέρες.

27 νέα κρούσματα και lockdown

Το Πεκίνο ανακοίνωσε σήμερα το πρωί 27 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας σε 106 τον συνολικό αριθμό των νέων μολύνσεων που καταγράφηκαν στην πόλη τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Η αναζωπύρωση αυτή της επιδημίας του νέου κορονοϊού ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα από το τεράστιο παζάρι τροφίμων Σινφάντι, αγορά χονδρικής στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πεκίνου όπου χιλιάδες τόνοι λαχανικών, φρούτων και κρέατος αλλάζουν χέρια καθημερινά.

Έκτοτε τέσσερις άλλες αγορές στην κινεζική πρωτεύουσα έχουν κλείσει εντελώς ή εν μέρει και περίπου 30 γειτονικές συνοικίες έχουν τεθεί σε καραντίνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις