Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πελόζι: Επίορκος ο Τραμπ, χρησιμοποίησε το αξίωμα για προσωπικό του όφελος!

Πελόζι: Επίορκος ο Τραμπ, χρησιμοποίησε το αξίωμα για προσωπικό του όφελος!
Reuters

Υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε το αξίωμά του για προσωπικό όφελός του και υπονόμευσε την εθνική ασφάλεια, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Ωστόσο, δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση για την παραπομπή του, αφού οι Δημοκρατικοί της Βουλής συνεχίζουν τις έρευνές τους, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις Πελόζι, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί κάθε εβδομάδα.

Σε αυτήν επανέλαβε ότι επαφίεται στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής να καθορίσει πώς θα προχωρήσει η έρευνα καθώς οι βουλευτές συνεχίζουν να συγκεντρώνουν στοιχεία και να ακούν μάρτυρες.

“Οι αποδείξεις είναι σαφείς… ότι ο πρόεδρος χρησιμοποίησε το αξίωμα για προσωπικό όφελός του και πράττοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο υπονόμευσε την εθνική ασφάλεια. Καταπάτησε τον όρκο του”, είπε.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν η Βουλή είναι έτοιμη να συντάξει το κατηγορητήριο κατά του Τραμπ, η Δημοκρατική πρόεδρος απάντησε: “Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη”.

Άφησε εξάλλου ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν και άλλες ακροάσεις στην Επιτροπή ή να κληθούν και άλλοι μάρτυρες για να καταθέσουν. “Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Η ημέρα δεν τελείωσε και ποτέ δεν ξέρεις αν η κατάθεση ενός ανθρώπου μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη να ληφθεί κατάθεση και από κάποιον άλλον”, είπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις