Κόσμος

Πενς: Ο Τραμπ δεν στηρίζει το Wikileaks

Οι... ενθουσιώδεις αντιδράσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις πληροφορίες του WikiLeaks για τη Χίλαρι Κλίντον δεν ήταν, σε καμία περίπτωση, ένδειξη ότι υποστηρίζει αυτόν τον ιστότοπο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όταν ρωτήθηκε την Πέμπτη για τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ, του ιδρυτή του WikiLeaks, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε αόριστα: “Δεν ξέρω τίποτα για το WikiLeaks, δεν είναι δουλειά μου”, είπε, παραπέμποντας για περισσότερες διευκρινίσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το 2016 όμως, όταν ο ιστότοπος δημοσιοποίησε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν κλαπεί από τον Τζον Ποντέστα, τον διευθυντή του προεκλογικού επιτελείου της Κλίντον, ο Τραμπ είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι “λατρεύει το WikiLeaks”.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Πενς υποστήριξε ότι η δήλωση αυτή δεν ήταν “σε καμία περίπτωση έκφραση υποστήριξης σε έναν οργανισμό που σήμερα καταλαβαίνουμε ότι συνέβαλε στη διαρροή πληροφοριών που είχαν χαρακτηριστεί αμυντικά απόρρητα από τις ΗΠΑ”.

Ο Ασάνζ κατέφυγε το 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, εν μέρει για να αποφύγει μια ενδεχόμενη έκδοσή του στις ΗΠΑ όπου κατηγορείται για τη δημοσιοποίηση 250.000 διπλωματικών τηλεγραφημάτων και περίπου 500.000 απόρρητων εγγράφων που αφορούσαν τη δράση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας υπέρ της βερμούδας στο γραφείο εν μέσω καύσωνα: «Αν είναι καλοραμμένη, κανένα πρόβλημα»
«Εγώ φοράω κοστούμι και γραβάτα γιατί αυτό είναι το dress code ενός υπουργού» δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Φαραντού - Τι ισχύει με τη βερμούδα στα γραφεία στη Γαλλία
Αστυνομία Γαλλία
Η βίλα Σέρτοσα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία πουλήθηκε στη βασιλική οικογένεια Αλ Θάνι του Κατάρ για 350 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για έπαυλη στην οποία ο «Καβαλιέρε» φιλοξένησε από τον Βαλντιμίρ Πούτιν μέχρι τον Βρετανό Τόνι Μπλερ και τον Ισπανό πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο αλλά και τα διαβόητα «μπούνγκα -μπούνκα» πάρτι
Η βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία
Απίστευτες εικόνες από τον καύσωνα στην Ευρώπη: Η Γαλλία «βράζει» στους 44,3°C – Σε κόκκινο συναγερμό η Βρετανία, δύο έφηβοι πνίγηκαν στο Βέλγιο
Αναβολή των εξετάσεων για το μπακαλορεά για 10.000 υποψηφίους στη Γαλλία, κλειστά σχολεία στην Αγγλία, δωρεάν χρήση πισινών σε ανοιχτούς χώρους στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία - «Όταν μας χτυπάει ο ήλιος, θέλουμε να πεθάνουμε»
Μαδρίτη καύσωνας
6