Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πεντάγωνο για εισβολή στην Ουκρανία: Η Ρωσία αντιμετωπίζει πτώση ηθικού στον στρατό της

Πεντάγωνο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Για πτώση ηθικού στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, κάνει λόγο αξιωματούχος των ΗΠΑ, τονίζοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις αποθαρρύνονται όλο και περισσότερο απ’ αυτό που οι ΗΠΑ πιστεύουν πως είναι μια βιώσιμη και πολύ αποφασιστική αντίσταση της Ουκρανίας.

Παράλληλα, ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, σημείωσε πως η Ρωσία εμπλέκει ολοένα και περισσότερα στρατεύματα στην εισβολή της, κάτι που φαίνεται να προκαλεί ανεπάρκεια καυσίμων και έλλειψη στοιχειώδους επιμελητειακής υποστήριξης για τους Ρώσους στρατιωτικούς διοικητές, οι οποίοι τώρα καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

«Εκτιμάμε ότι πάνω από το 50% της δύναμης που ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν έχει συγκεντρώσει εναντίον της Ουκρανίας (…) εμπλέκεται πλέον» μέσα στη χώρα, διευκρίνισε αυτός ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος. «Πιστεύω πως είναι ασφαλές να υποθέσετε πως μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες, αλλά δεν θα γίνω περισσότερο συγκεκριμένος».

«Συνεχίζουμε επίσης να βλέπουμε σημάδια μιας βιώσιμης ουκρανικής αντίστασης», πρόσθεσε. «Πιστεύουμε πως οι Ρώσοι αποθαρρύνονται όλο και περισσότερο καθώς χάνουν την ορμή τους τις τελευταίες 24 ώρες, ιδιαίτερα στη βόρεια Ουκρανία», δήλωσε επίσης ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι σήμερα Σάββατο (26.2.2022) το απόγευμα οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχαν εκτοξεύσει περισσότερους από 250 πυραύλους εναντίον στόχων στην Ουκρανία. Οι περισσότεροι ήταν πύραυλοι μικρού βεληνεκούς, διευκρίνισε ο αξιωματούχος. Αντίθετα με τους ρωσικούς ισχυρισμούς, οι πύραυλοι «αναμφίβολα» έπληξαν «πολιτικές υποδομές και κατοικημένες περιοχές», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις