Κόσμος

Πέρασαν χειροπέδες και έριξαν σπρέι πιπεριού σε 9χρονο μαύρο κορίτσι! Νέος σάλος (video)

Νέος σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ από βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να βάζουν χειροπέδες και να χρησιμοποιούν σπρέι πιπεριού εναντίον ενός μαύρου κοριτσιού 9 ετών στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή της αστυνομίας Αντρέ Άντερσον, το κορίτσι, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν αποκαλυφθεί, είχε πάθει κρίση και απειλούσε να αυτοκτονήσει και να σκοτώσει τη μητέρα του.

Οι αστυνομικοί που εκλήθησαν στο σημείο του συμβάντος την Παρασκευή έβαλαν χειροπέδες στο κορίτσι και στη συνέχεια προσπάθησαν να το αναγκάσουν να μπει στο περιπολικό και χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού όταν αυτό αντιστάθηκε, σύμφωνα με το βίντεο που έχουν καταγράψει οι κάμερες που έφεραν οι αστυνομικοί και το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της πόλης χθες Κυριακή.

Οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι ενήργησαν με αυτό τον τρόπο για να προστατεύσουν το κορίτσι και δήλωσαν ότι “αναγκάστηκαν” να του βάλουν χειροπέδες και να κάνουν χρήση σπρέι πιπεριού.

Όμως η Λόβελι Γουόρεν, η Αφροαμερικανίδα δήμαρχος του Ρότσεστερ, καταδίκασε τη χρήση βίας εναντίον ενός παιδιού και δεσμεύθηκε να διεξαχθεί εσωτερική έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθεί η αστυνομία της πόλης. “Έχω ένα παιδί δέκα ετών, είναι παιδί, είναι μωρό. Και ως μητέρα αυτό το βίντεο είναι κάτι που δεν θα ήθελα να βλέπω”, τόνισε η Γουόρεν χθες.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που αστυνομικοί στο Ρότσεστερ κατηγορούνται για χρήση υπερβολικής βίας εναντίον Αφροαμερικανών. Τον Μάρτιο του 2020 ο Ντάνιελ Προυντ έπεσε σε κώμα και στη συνέχεια πέθανε αφού αστυνομικοί τον κράτησαν με τη βία επί ώρα ακινητοποιημένο στο έδαφος. Οι αστυνομικοί του είχαν φορέσει μια κουκούλα στο κεφάλι, τη λεγόμενη “spit hood”, διότι τους έφτυσε και ισχυρίστηκε ότι είχε κορονοϊό.

Ο θάνατος του Προυντ, ο οποίος επίσης υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα, είχε προκαλέσει μεγάλες διαδηλώσεις, ενώ είχε διεξαχθεί και εσωτερική έρευνα για το περιστατικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αφγανιστάν: Αγόρι 13 ετών εκτελεί τον δολοφόνο της οικογένειάς του μπροστά σε 80.000 θεατές – Ο ΟΗΕ καταγγέλει επιστροφή στις πιο σκοτεινές ημέρες των Ταλιμπάν
Ένα νέο περιστατικό «δημόσιας δικαιοσύνης» που αποτυπώνει την ταχεία κατάρρευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς οι Ταλιμπάν πολλαπλασιάζουν τις εκτελέσεις και επιβάλλουν τη σκληρή εκδοχή της σαρία
Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει τη δημόσια εκτέλεση στο Αφγανιστάν
Πολιτικός σεισμός στις Βρυξέλλες από τη σύλληψη της Φεντερίκα Μογκερίνι: Η «Σιδηρά Κυρία» της ΕΕ στο επίκεντρο νέου σκανδάλου απάτης
Η Φεντερίκα Μογκερίνι, πρώην ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ και πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν, είναι σήμερα είναι πρύτανης του Κολλεγίου της Ευρώπης - Συνελήφθη για απάτη με κοινοτικά κονδύλια
Φεντερίκα Μογκερίνι
Ο Τραμπ δίνει χάρη στον πρώην πρόεδρο της Ονδούρας Ερνάντες – Είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών
Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια πίσω από τα κάγκελα, ο πρώην αρχηγός του κράτους απελευθερώνεται χάρη σε προεδρική χάρη, σε μια στιγμή που η Ονδούρα βρίσκεται σε προεκλογικό «βρασμό»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο εγκρίνει νέα επιχείρηση επαναπατρισμού μεταναστών από τις ΗΠΑ
Το Καράκας δίνει εκ νέου το πράσινο φως για πτήσεις επαναπατρισμού, λίγες ημέρες μετά τις κατηγορίες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε μονομερώς το πρόγραμμα κλείνοντας τον εναέριο χώρο της χώρας
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο