Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Περηφάνεια και προκατάληψη: Έτσι ήταν ο κ. Ντάρσι [pics]

Περηφάνεια και προκατάληψη: Έτσι ήταν ο κ. Ντάρσι [pics]

Ο κύριος Ντάρσι, ο ρομαντικός ήρωας του διάσημου μυθιστορήματος της Τζέιν Όστεν “Περηφάνια και Προκατάληψη”, τον οποίο έχουν ερμηνεύσει στη Μεγάλη Οθόνη πολλοί από τους ωραίους του Χόλιγουντ, θα ήταν πολύ διαφορετικός από την σύγχρονη ιδέα περί αρρενωπότητας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Η μυθιστορηματογράφος ενδεχομένως να είχε στο μυαλό της έναν άνδρα με κυρτούς ώμους, λευκά μαλλιά, χλωμή επιδερμίδα, λεπτό οβάλ πρόσωπο και μικρό στόμα, σύμφωνα με ακαδημαϊκούς που κλήθηκαν να περιγράψουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ιστορική ακρίβεια την εμφάνιση του κυρίου Ντάρσι με αφορμή μια τηλεοπτική σειρά του τηλεοπτικού δικτύου Drama αφιερωμένη στο έργο της συγγραφέως.

Η απεικόνιση της ανδρικής ομορφιάς στα τέλη του 18ου αιώνα μάλλον θα απογοήτευε σήμερα πολλές γυναίκες αφού απέχει πολύ από την εικόνα που έχουν για τον κύριο Ντάρσι, επηρεασμένες από τις πολλές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές μεταφορές του έργου, με πρωταγωνιστές όπως ο Λόρενς Ολίβιε και ο Κόλιν Φερθ.

“Ο χαρακτήρας του Ντάρσι έχει αλλάξει για το σύγχρονο κοινό και έχει εμποτιστεί με μια υπερβολική δόση τεστοστερόνης και παθιασμένου ρομάντζου”, λέει η Αμάντα Βίκερι, καθηγήτρια Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου Queen Mary.
“Οι άνδρες είχαν λευκά μαλλιά, στενό σαγόνι και μύες, τα γραμμωμένα πόδια θεωρούνταν πολύ ελκυστικά–μια έντονη αντίθεση με το σμιλεμένο, μελαγχολικό πρόσωπο με τα σκούρα μαλλιά του Κόλιν Φερθ, με τον οποίο συνδέουμε σήμερα τον χαρακτήρα του κ.Ντάρσι”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε