Κόσμος

Περικοπές 5 δις ευρώ στις αμυντικές δαπάνες

Σε λιτότητα και στις αμυντικές δαπάνες προχωρά η Γαλλία αφού τα πράγματα δυσκολεύουν για την χώρα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 

Η Γαλλία πρόκειται να περικόψει κατά περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ, σε διάστημα τριών ετών, τον αμυντικό της προϋπολογισμό, στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού του δημοσίου ελλείμματος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ερβέ Μορέν, τονίζοντας παράλληλα ότι θα διατηρήσει το εξοπλιστικό επίπεδο των ενόπλων δυνάμεων.
 
“Υπάρχει μία διαφορά σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τρία χρόνια” μεταξύ του νόμου περί στρατιωτικού προγραμματισμού και του ανώτατου ορίου που όρισε ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος αποφάσισε πάγωμα των κρατικών δαπανών για τα επόμενα τρία χρόνια, δήλωσε ο Ερβέ Μορέν στην εφημερίδα La Tribune.
 
Ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο ότι το βάρος θα παραμείνει στον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων, ενώ οι περικοπές θα πραγματοποιηθούν κυρίως από τις διοικητικές δαπάνες.
 
Ο γαλλικός στρατός συμμετέχει σε διάφορες διεθνείς αποστολές, μεταξύ των οποίων και στη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, όπου έχει αναπτύξει 3.750 άντρες.
 
Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι το γαλλικό κράτος πρόκειται να μειώσει κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ τις δημόσιες δαπάνες, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο μείωσης του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κέιτ Μίντλετον ανέβηκε στις 3 ψηλότερες κορυφές της Βρετανίας μετά τη μάχη με τον καρκίνο και έστειλε μήνυμα ελπίδας
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ολοκλήρωσε το απαιτητικό Three Peaks Challenge για να στηρίξει το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε και να υπενθυμίσει ότι η ζωή συνεχίζεται και μετά τις θεραπείες
25 June 2020 - Norfolk - Kate Duchess of Cambridge, Catherine, Katherine Middleton during a visit to The Nook in Framlingham Earl, Norfolk Photo Credit: ALPR/AdMedia / MediaPunch *** NO UK** /IPX