Περίπου 180 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της απεργίας της Germanwings

Φωτογραφία Reuters

Περίπου 180 πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα στη Γερμανία εξαιτίας της απεργίας του προσωπικού καμπίνας στη χαμηλού κόστους θυγατρική εταιρεία της Lufthansa, την Germanwings, σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στη διοίκηση κατά τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις τους.

Την Παρασκευή το συνδικάτο Ufo που εκπροσωπεί το προσωπικό καμπίνας προκήρυξε τριήμερη απεργία από σήμερα στην Germanwings, η οποία λειτουργεί για λογαριασμό της Eurowings- της εταιρείας χαμηλού κόστους που εδρεύει στο Ντίσελντορφ και είναι θυγατρική του ομίλου Lufthansa- υποστηρίζοντας ότι στις συνομιλίες με τη διοίκηση της Lufthansa έχει επιτευχθεί μικρή πρόοδος.

Περίπου το 15% των πτήσεων της Eurowings θα πρέπει να ματαιωθούν, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Lufthansa.

“Πρώτα ματαιώθηκαν 35 πτήσεις, έπειτα 54, τώρα 170, πράγμα που σημαίνει ότι η Germanwings θα διαχειριστεί μόνο το 7% των αρχικά σχεδιασμένων πτήσεών της σήμερα”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Ufo.

“Αυτό θα πρέπει να είναι ένα μήνυμα προς τον όμιλο Lufthansa. Οι υπάλληλοί σας είναι πραγματικά οργισμένοι. Πρέπει επιτέλους να αλλάξετε κάτι”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Eurowings, η πλειονότητα των πτήσεων που ματαιώθηκαν είναι εσωτερικές. Οσοι επρόκειτο να ταξιδέψουν έλαβαν εισιτήρια τρένου για να μεταβούν στον προορισμό τους ή μια θέση σε πτήσεις που πραγματοποιούν άλλες θυγατρικές της Lufthansa.

Ορισμένοι ταξιδιώτες είπαν ότι, ενώ αντιλαμβάνονται τη δυσαρέσκεια του προσωπικού καμπίνας, η συγκυρία εν μέσω της εορταστικής περιόδου, συνιστά πρόβλημα.

Η διαμάχη του συνδικάτου με τη διοίκηση αφορά, μεταξύ άλλων, τις εργασιακές συνθήκες και τα μισθολογικά αιτήματα 22.000 ιπταμένων υπαλλήλων.

Τον Νοέμβριο το Ufo πραγματοποίησε δύο ημέρες απεργία που είχε ως αποτέλεσμα να ματαιωθεί μια στις πέντε πτήσεις και να επηρεαστούν περίπου 180.000 επιβάτες, ενώ το κόστος για την αεροπορική εταιρεία κυμάνθηκε μεταξύ 10 και 20 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ πρέπει να «καθοδηγήσουν την παγκόσμια απάντηση» στην κλιματική κρίση

Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ πρέπει να «καθοδηγήσουν την παγκόσμια απάντηση» στην κλιματική κρίση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πρέπει να «καθοδηγήσουν την παγκόσμια απάντηση» στην κλιματική κρίση, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, προτού υπογράψει σειρά διαταγμάτων ... Διαβάστε περισσότερα
Βουλγαρία: Εκατοντάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στην εστίαση βγήκαν στους δρόμους

Βουλγαρία: Εκατοντάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στην εστίαση βγήκαν στους δρόμους

Εκατοντάδες ιδιοκτήτες εστιατορίων και κλαμπ, σερβιτόροι και μπάρμαν κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Σόφιας στη Βουλγαρία. Στόχος της διαδήλωσης ήταν για να να διαμαρτυρηθούν για ... Διαβάστε περισσότερα
Βρετανία: Καραντίνα σε ξενοδοχείο σε όσους πολίτες έρχονται από «κόκκινες περιοχές»

Βρετανία: Καραντίνα σε ξενοδοχείο σε όσους πολίτες έρχονται από «κόκκινες περιοχές»

Η κυβέρνηση στη Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα πως θα επιβάλει καραντίνα σε ξενοδοχείο στους κατοίκους που έρχονται από χώρες που κρίνονται ως υψηλού κινδύνου για κορονοϊό. ... Διαβάστε περισσότερα