Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Περισσότεροι από 150 άνθρωποι υπολογίζεται ότι πνίγηκαν μετά τη βύθιση πλοιαρίου στον ποταμό Νίγηρα

Περισσότεροι από 150 άνθρωποι υπολογίζεται ότι πνίγηκαν μετά τη βύθιση πλοιαρίου στον ποταμό Νίγηρα

Ένα υπερφορτωμένο πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν 180 άνθρωποι βυθίστηκε την Τετάρτη στη βορειοδυτική Νιγηρία, στην Πολιτεία Κέμπι και οι τοπικές αρχές θεωρούν ότι περισσότεροι από 150 από τους επιβάτες είναι νεκροί.

Το ξύλινο σκάφος ανατράπηκε κοντά στην Ουάρα, μια πόλη στις όχθες της λίμνης Καΐντζι, που αποτελεί τμήμα το ποταμού Νίγηρα, σύμφωνα με τον Γιαχάγια Σάκρι, έναν εκπρόσωπο του κυβερνήτη του Κέμπι.

Οι επιβάτες επέστρεφαν από τον γειτονικό Νίγηρα.

«Ακόμα ανασύρουμε πτώματα. Δεν μπορούμε να πούμε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων», είπε ο Σάκρι.

Σύμφωνα με τον τοπικό υπεύθυνο των ποτάμιων μεταφορών, τον Γιουσούφ Μπίρμα, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί ζωντανοί 20 άνθρωποι, τέσσερις ανασύρθηκαν νεκροί και οι υπόλοιποι 156 αγνοούμενοι «πιστεύεται ότι πνίγηκαν».

Νωρίτερα, ένας επιζών, ο Μπουχάρι Αμπουμπακάρ, είπε ότι αγνοούνταν δεκάδες επιβάτες, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

«Το πλοιάριο ήταν υπερφορτωμένο. Ο αδελφός μου είναι μεταξύ των αγνοουμένων. Είναι το χειρότερο δυστύχημα που έχει γίνει σ’ αυτά τα νερά», είπε ένας κάτοικος της Ουάρα, ο Κασίμου Ουμαρ Ουάρα. Όπως είπε, πολλοί επιβάτες επέστρεφαν από μια φλέβα χρυσού που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στον Νίγηρα. «Συνήθως πηγαίνουν εκεί τα βράδια και επιστρέφουν στην Ουάρα το πρωί. Οι περισσότεροι είναι μικροπωλητές αντικειμένων και φαγητού και άλλοι είναι οι ντόπιοι χρυσωρύχοι», πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις