Κόσμος

Περού: 7 νεκροί από συντριβή μικρού αεροσκάφους κοντά στις Γραμμές των Νάσκα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη αεροσκάφος τουρισμού που εκτελούσε πτήση πάνω από τις παγκοσμίως γνωστές Γραμμές των Νάσκα, εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο του Περού, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή οι αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, νεκροί είναι πέντε τουρίστες (τρεις Ολλανδοί, δύο Χιλιανοί) και τα δύο μέλη του πληρώματος (Περουβιανοί).

Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με εκπροσώπους των πρεσβειών της Ολλανδίας και της Χιλής.

Το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών του Περού ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου ότι το αεροσκάφος Cessna 207 συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Μαρία Ράιχε, στην πόλη Νάσκα.

«Δεν υπάρχουν επιζώντες», συνόψισε, συμπληρώνοντας ότι τα αίτια της τραγωδίας ερευνώνται.

Ο διοικητής της αστυνομίας στη Νάσκα, o Έντγκαρ Εσπινόσα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες μετά την πρόσκρουσή του στο έδαφος.

https://youtu.be/IV7fFpP8iEM

Οι Γραμμές Νάσκα, από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στο Περού, έχουν ενταχθεί στον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι γνωστός παγκοσμίως για τα εκατοντάδες γιγαντιαία γεωγλυφικά που χρονολογούνται πριν από 2.000 χρόνια και απεικονίζουν, μεταξύ άλλων, ένα κολιμπρί, μια μαϊμού, μια αράχνη, έναν πελεκάνο και μια φάλαινα.

Την προστατευόμενη περιοχή, έκτασης 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην έρημο Νάσκα, που απέχει 450 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, της Λίμας, επισκέπτονται κάθε χρόνο πολλοί τουρίστες, κυρίως από αέρος, με πτήσεις που τους επιτρέπουν να θαυμάσουν από ψηλά τα εντυπωσιακά αρχαία γεωγλυφικά.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χιλιάδες μαυροντυμένοι στην Τεχεράνη για την προσευχή στην μνήμη του Αλί Χαμενεΐ - Απών ξανά ο διάδοχος του, Μοζτάμπα
Δεκάδες μηχανήματα που εκτοξεύουν δροσερό νερό, τοποθετήθηκαν στη Μεγάλη Μοσάλα για να προστατευτούν οι πολίτες από τον καύσωνα - Πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι θα δώσουν το παρών στις επικήδειες τελετές
Μηχανήματα εκτοξεύουν δροσερό νερό για την αντιμετώπιση του καύσωνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πτοήθηκε από τους κεραυνούς πριν την ομιλία του για την 4η Ιουλίου: Δεν υπάρχει τρόπος να μας σταματήσουν
Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε λόγω κακοκαιρίας η ομιλία του Αμερικανού προέδρου για την 250η επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Ακολούθησε εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων
Ο Ντόναλντ Τραμπ