Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Περού: Παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών εν μέσω «Rolex-gate»

Περού: Παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών εν μέσω «Rolex-gate»
REUTERS

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών του Περού, μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη χώρα και την έρευνα για παράνομο πλουτισμού της προέδρου της χώρας, Ντίνα Μπολουάρτε. Μάλιστα, στην κατοχή της προέδρου βρέθηκαν πολυτελή ρολόγια Rolex.

«Αποχωρώ διότι το ζήτησα» και η πρόεδρος «το αποδέχθηκε», δήλωσε ο Τόρες εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο, όπου συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο. Ο Τόρες επικαλέστηκε «οικογενειακά προβλήματα» και δεν συνέδεσε την παραίτησή του με την έρευνα για παράνομο πλουτισμό και τα ακριβά Rolex της προέδρου του Περού, Μπολουάρτε. 

Η αστυνομία μαζί με την εισαγγελία προχώρησε μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο σε έρευνες στο σπίτι της Μπολουάρτε και στο γραφείο της στο πλαίσιο του «Rolex-gate» που θεωρητικά τελούσε υπό την εποπτεία του Τόρες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του περουβιανού Τύπου, αρκετοί στην κυβέρνηση απαίτησαν να καθαιρεθεί ο αξιωματικός της αστυνομίας που ηγήθηκε των αιφνιδιαστικών ερευνών.

Η κυβέρνηση καταγράφει την πρώτη της απώλεια στο σκάνδαλο των Rolex, που ξέσπασε αφού περουβιανός ειδησεογραφικός ιστότοπος άρχισε να δημοσιεύει από τη 15η Μαρτίου σειρά φωτογραφιών που εικονίζουν την αρχηγό του κράτους να φοράει διάφορα ακριβά ρολόγια το 2021 και το 2022, ενώ ήταν μέλος της κυβέρνησης.

Αν παραιτηθεί η πρόεδρος, «το Περού θα βουλιάξει», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών αναφορικά με την απαίτηση της αντιπολίτευσης, που δεν διαθέτει πλειοψηφία στο Κογκρέσο, η κυρία Μπολουάρτε να εγκαταλείψει το αξίωμα.

«Η κυρία δεν έχει τίποτε να κρύψει. Φεύγω με ήσυχη συνείδηση» και «καθαρά χέρια», διαβεβαίωσε ακόμη ο Βίκτορ Τόρες.

Μετά τις έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν βρέθηκε κανένα Rolex, η εισαγγελία απαίτησε η πρόεδρος να παρουσιάσει τα ρολόγια της όταν θα προσέλθει να καταθέσει την Παρασκευή 5η Απριλίου.

Η υπεράσπιση της κυρίας Μπολουάρτε ανέφερε το Σάββατο πως η αστυνομία βρήκε κάποια ρολόγια στην έρευνα που διεξήγαγε στην προεδρία, πάντως όχι Rolex.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις