Κόσμος

Πεσκόφ: Δεν είναι πραγματικοί Ρώσοι, όσοι δηλώνουν ότι ντρέπονται για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν αποκλείεται μια συνάντηση ανάμεσα στους προέδρους Βλαντίμιρ Πούτιν της Ρωσίας και Βολοντίμιρ Ζελένσκι της Ουκρανίας, όμως θα πρέπει να είναι επιμελώς προετοιμασμένη για να παραγάγει αποτελέσματα. Αυτό ανέφερε την Παρασκευή (11.03.2022) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους. 

«Ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο μιας συνάντησης ανάμεσα στον Πούτιν και τον Ζελένσκι. Θεωρητικά είναι πράγματι δυνατή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας επισήμανση του Τούρκου προεδρικού εκπροσώπου Ιμπραήμ Καλίν ότι μια συνάντηση ανάμεσα στους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας μπορεί να πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επισήμανε ταυτόχρονα ότι «πρώτα πρέπει να κάνουν τη δουλειά που τους αναλογεί αντιπροσωπείες και υπουργοί ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι πρόεδροι δεν θα συναντηθούν μόνο χάριν της διαδικασίας και για μια συζήτηση, αλλά θα πραγματοποιήσουν μια συνάντηση για να επιτευχθούν αποτελέσματα».

«Η θέση της Ρωσίας δεν αποτελεί μυστικό, έχει διατυπωθεί και επισημανθεί στους Oυκρανούς διαπραγματευτές. Περιμένουμε να λάβουμε τις διευκρινίσεις τους», πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αναφέρθηκε και σε όσους εκφράζουν την διαφωνία τους με την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Εκτίμησε μάλιστα ότι οι Ρώσοι που δηλώνουν ότι ντρέπονται για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας δεν είναι πραγματικοί Ρώσοι.

«Ένας πραγματικός Ρώσος δεν ντρέπεται ποτέ που είναι Ρώσος», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου όταν ρωτήθηκε για το σύνθημα «ντρέπομαι που είμαι Ρώσος», το οποίο έχει ακουστεί εντός και εκτός της χώρας από ανθρώπους που αντιτίθενται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Αν κάποιος λέει τέτοια πράγματα, τότε απλώς δεν είναι Ρώσος», κατέληξε ο Πεσκόφ, ο οποίος εκτίμησε ότι τα αντιρωσικά αισθήματα είναι επικίνδυνα οξυμένα στη Δύση και εξέφρασε την ελπίδα οι Δυτικοί ηγέτες να πάψουν να υποδαυλίζουν τη ρωσοφοβία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογές στο Ισραήλ: Μικρό προβάδισμα Νετανιάχου με 54 έδρες έναντι 49 του Άιζενκοτ με το θρίλερ να συνεχίζεται - Ρυθμιστές τα αραβικά κόμματα
Ο επικεφαλής του ισραηλινού κεντροαριστερού κόμματος των Δημοκρατικών, ο Γιαΐρ Γκολάν, κάλεσε την αντιπολίτευση να συμμαχήσει με τα αραβικά κόμματα για να σχηματιστεί κυβέρνηση
Οπαδοί του Μπένιαμιν Νετανιάχου
Ανανεώθηκε πριν 52 λεπτά
Επίθεση με δύο μαχαίρια σε φρουρό της ισραηλινής πρεσβείας στο Βελιγράδι - Νεκρός ο δράστης
Οι σερβικές αρχές περιέγραψαν τον δράστη ως ανήλικο και υπάρχουν ενδείξεις ότι προερχόταν από την πόλη Σάμπατς, στη δυτική Σερβία και ήταν υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους
αστυνομια βελιγραδι