Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πέταξαν ντομάτες στην Άνγκελα Μέρκελ [vid]

Μέρκελ - Ντομάτες

Επίθεση με ντομάτες δέχτηκε η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης το βράδυ της Τρίτης (05.07.2107).

Η Άνγκελα Μέρκελ, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, βρέθηκε στη Χαϊλδεμβέργη για προεκλογική συγκέντρωση.

Το γερμανικό πρακτορείο μετέδωσε ότι προς το μέλος της καγκελαρίου, άγνωστοι πέταξαν τουλάχιστον δυο ντομάτες.

Η μια, βρήκε τη Μέρκελ στο γοφό και η δεύτερη λέρωσε την Claudia von Brauchitsch, συνεργάτιδα του κόμματος CDU, που στεκόταν δίπλα της.

Η ψύχραιμη Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας διατήρησε την ψυχραιμία της και όταν είδε την von Brauchitsch δίπλα της να δέχεται μια από τις ντομάτες, της έδωσε χαρτομάντηλο για να σκουπιστεί.

Και φαίνεται πως ήταν τόσο… ψύχραιμη, που αργότερα βρέθηκε σε άλλη προεκλογική συγκέντρωση και εμφανίστηκε με το… ίδιο σακάκι!

Μέρκελ - Ντομάτες

Έρευνα

Η γερμανική αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το ποιος πέταξε τις ντομάτες στην Άγκελα Μέρκελ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας David Faulhaber, δήλωσε στο Associated Press, ότι οι ντομάτες εκτοξεύτηκαν από ομάδα ταραξιών που βρίσκονταν ανάμεσα στο πλήθος.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως της φώναζαν συνθήματα όπως «υποκρίτρια», «προδότρα του λαού» και ψεύτρα, ενώ τη γιούχαραν κιόλας.

Εκτιμάται πως ήταν ακροδεξιοί, που την κατηγορούν για τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία.

Στη συγκέντρωση όπου μίλησε η Μέρκελ βρέθηκαν, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, περίπου 3.000 άτομα.

Video από τη συγκέντρωση δείχνουν τη στιγμή που φτάνει η καγκελάριος της Γερμανίας. Γίνεται δεκτή με χειροκροτήματα αλλά και με σφυρίγματα.

https://youtu.be/gGnHMUORhVM

https://youtu.be/d9Zy63-zVrw

https://youtu.be/HgsweIHvm6I

Με πληροφορίες από: DPA και ABC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις