Πέμπτη, 16 Μαΐ
23oC Αθήνα

Πεθαίνοντας από κορονοϊό στη Νέα Υόρκη: Οι «άγνωστοι» θάνατοι εκτόξευσαν τον τραγικό απολογισμό

Πεθαίνοντας από κορονοϊό στη Νέα Υόρκη: Οι «άγνωστοι» θάνατοι εκτόξευσαν τον τραγικό απολογισμό
Φωτογραφία Reuters

Ακόμη 3.778 θανάτους που «πιθανόν» οφείλονταν στην ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, πρόσθεσε η Νέα Υόρκη στον επίσημο απολογισμό. Έτσι, ο αριθμός των θυμάτων από την πανδημία μόνο στην οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ εκτοξεύτηκαν στους 10.367!

Ο νέος δραματικός απολογισμός των θανάτων στη Νέα Υόρκη έρχεται την ημέρα που οι ΗΠΑ καταγράφουν νέο θλιβερό ρεκόρ με 2.228 νεκρούς από τον κορονοϊο σε μια μέρα.

Click4more Ο Τραμπ ψάχνει εχθρούς, οι ΗΠΑ μετρούν νεκρούς: Θλιβερό ρεκόρ με 2.228 θανάτους σε μια μέρα

Οι «πιθανοί» θάνατοι λόγω της COVID-19 αφορούν ανθρώπους που ουδέποτε διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 (κορονοϊός), αλλά στα πιστοποιητικά θανάτου τους αναφέρεται ως αιτία «η COVID-19 ή παρόμοια» ασθένεια, κατά τον ορισμό των υγειονομικών αρχών στη Νέα Υόρξη.

Ο νέος απολογισμός σημαίνει πως περίπου ένας στους 1.000 κατοίκους στη Νέα Υόρκη έχει πεθάνει αφότου η πανδημία άρχισε να πλήττει την πόλη.

Με αυτούς τους 10.367 θανάτους, η Νέα Υόρκη θρηνεί πλέον περισσότερα θύματα εξαιτίας της COVID-19 από τις πιο πολλές χώρες του κόσμου, εξαιρουμένων μόνο της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο Μπιλ ντε Μπλέιζιο, παραδέχθηκε ότι ο επίσημος απολογισμός είναι υποτιμημένος, με δεδομένο το εύρος της πανδημίας.

Click4more Επικίνδυνος Τραμπ: Διέκοψε τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ – «Διέσπειρε την παραπληροφόρηση της Κίνας»

Το χάσμα οφείλεται, εξήγησε, στο γεγονός ότι πολλοί από τους ανθρώπους που πεθαίνουν στα σπίτια τους δεν συμπεριλαμβάνονται στον επίσημο κατάλογο των θυμάτων, παρότι το πιθανότερο είναι πως είχαν πράγματι μολυνθεί.

Τα νεότερα δεδομένα πάντως ωθούν τις αρχές της πόλης να μιλούν για σταδιακή εξομάλυνση της καμπύλης της επιδημίας, καθώς οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώνονται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις