Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πέθανε η Νταϊάνα και έκαναν σαν να μη συμβαίνει τίποτα! Δεν το πίστευε ο Χάρι!

Πέθανε η Νταϊάνα και έκαναν σαν να μη συμβαίνει τίποτα! Δεν το πίστευε ο Χάρι!

Η απόφαση της βασιλικής οικογένειας να συνεχίσει κανονικά τις δραστηριότητές της αμέσως μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα είχε κάνει τον 12χρονο τότε πρίγκιπα Χάρι να μην πιστεύει τα δυσάρεστα νέα και να αμφισβητεί πως η μητέρα του είχε πράγματι πεθάνει.

Η αποκάλυψη πως η βασιλική οικογένεια έκανε σαν να μη συμβαίνει τίποτα μετά τον θάνατο της Νταϊάνα γίνεται από τη βιογράφο της πριγκίπισσας Tina Brown στο ντοκιμαντέρ “Diana: 7 Days That Shook The Windsors”. Ήταν τέτοια η σύγχυση για τον 12χρονο τότε πρίγκιπα Χάρι που ρώτησε τον πατέρα αν είναι αλήθεια πως πέθανε η μητέρα του.

“Τα παιδιά δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί όλα ήταν φυσιολογικά εκτός από λίγες ώρες νωρίτερα που τους είχαν ανακοινώσει τα τραγικά νέα”. Στο ντοκιμαντέρ επισημαίνεται πως η βασιλική οικογένεια αποφάσισε να συνεχίσει τις δραστηριότητές της ως συνήθως μετά τον θάνατο της Νταϊάνα. Ήταν Κυριακή και αυτό σήμαινε να πάνε στην εκκλησία.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο 15χρονος τότε πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο 12χρονος πρίγκιπας Χάρι είχαν ξυπνήσει με την είδηση πως η μητέρα τους είχε πεθάνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ωστόσο δεν έγινε καμία αναφορά στον τραγικό θάνατό της κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία Crathie Kirk μετά από απαίτηση της Βασίλισσας.

Στο κοινό φαινόταν πως η βασιλική οικογένεια αντιμετώπιζε την πριγκίπισσα Νταϊάνα όπως και όταν ήταν ζωντανή. Με ψυχρή απόσταση. Η Βασίλισσα όμως πίστευε ότι οποιαδήποτε αναφορά στη μητέρα τους θα πονούσε τον Γουίλιαμ και τον Χάρι και έτσι διέταξε να απομακρυνθούν όλες οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα από το σπίτι ώστε να μην ακούσουν τυχόν τραυματικές λεπτομέρειες για τον θάνατό της στις ειδήσεις.

Υπήρξαν εντάσεις στην κηδεία με κυρίαρχο τον καβγά ανάμεσα στον Earl Spencer που ήθελε να περπατήσει μόνος πίσω από το φέρετρο της Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο που ήταν ανένδοτος και υποστήριζε πως έπρεπε να είναι στην πομπή. Οι υπόλοιποι πίστευαν ότι θα έπρεπε να είναι και τα δυο τους παιδιά, αλλά ο 15χρονος τότε Γουίλιαμ αρνιόταν να συμμετάσχει, υποστηρίζοντας ότι ήθελε να θρηνήσει μόνος του.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε