Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, 26 χρόνια μετά τον θάνατο του γιου του

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, 26 χρόνια μετά τον θάνατο του γιου του
Φωτογραφία: Reuters

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο Μοχαμέντ Αλ Φαγιέντ, ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, πρώην ιδιοκτήτης των Χάροντς και της ποδοσφαιρικής ομάδας της Φούλαμ, 26 χρόνια από την ημέρα που ο γιος του, Ντόντι Αλ Φαγιέντ, και η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκαν σε τροχαίο στο Παρίσι.

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας, Μοχαμέντ Αλ Φαγιέντ, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια και μετακόμισε στη Βρετανία στη δεκαετία του 1960, όπου κατάφερε να γίνει νωρίς κινητήριος δύναμη στην ανάπτυξη του Ντουμπάι, ενώ αργότερα αγόρασε το House of Fraser, που είχε τα Χάροντς, μαζί με τα αδέλφια του, καθώς και το ξενοδοχείο Ριτζ στο Παρίσι.

Με την Σερ στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων του 1999

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Daily Mail, οι περισσότεροι Βρετανοί τον ξέρουν καλύτερα από την διαρκή του αναζήτηση για απαντήσεις για τον θάνατο του γιου του, Ντόντι, ο οποίος σκοτώθηκε στις 31 Αυγούστου 1997 σε τροχαίο μαζί με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, 26 χρόνια και μία μέρα πριν τον θάνατό του.

Μπροστά από το άγαλμα του γιου του και της πριγκίπισσας Νταϊάνα που βρίσκεται μέσα στα Harrods

Μάλιστα, το 2003 φωτογραφήθηκε «απαντώντας» με το δικό του τρόπο, στον δικαστή που εξέταζε αν ήταν δυστύχημα ο θάνατος του γιου του και της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις