Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Πέθανε ο μποξέρ Έρνι Σείβερς – Παραλίγο να σκοτώσει τον Σταλόνε στα γυρίσματα του Rocky

Πέθανε ο μποξέρ Έρνι Σείβερς – Παραλίγο να σκοτώσει τον Σταλόνε στα γυρίσματα του Rocky

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο πυγμάχος Έρνι Σείβερς (Earnie Shavers), ένας από τους πιο σκληρούς puncher στο χώρο με 68 νίκες νοκ άουτ. Ο κορυφαίος μποξέρ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας Marca, έφυγε από την ζωή την Τετάρτη (31.08.2022) και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου του. 

Ο Έρνι Σείβερς (Earnie Shavers) αγωνίστηκε δύο φορές για τον παγκόσμιο τίτλο βαρέων βαρών, χάνοντας και τους δύο αγώνες. Είχε όμως καταγράψει ρεκόρ 74-14-1, με 68 από αυτές τις 74 νίκες που πέτυχε να είναι με νοκ άουτ. Το 1982, όταν η καριέρα του ήταν ήδη σε παρακμή, ο πυγμάχος δοκίμασε για την ταινία Rocky III με πρωταγωνιστή τον Σιλβέστερ Σταλόνε ως Rocky Balboa. 

Το 1977, ο κορυφαίος πυγμάχος ηττήθηκε από τον Muhammad Ali στο Madison Square Garden σε έναν ιστορικό αγώνα. «Ο Έρνι με χτύπησε τόσο δυνατά, που τρόμαξε τους συγγενείς μου πίσω στην Αφρική», ομολόγησε ο Muhammad Ali, ο οποίος πήρε τον αγώνα των 15 γύρων με ομόφωνη απόφαση των κριτών.

Δείτε βίντεο:

Γροθιά χωρίς νοκ άουτ στον Χολμς

Τη δεύτερη φορά που ο Έρνι Σείβερς (Earnie Shavers) πάλεψε για τον παγκόσμιο τίτλο βαρέων βαρών ήταν το 1979 και έχασε με τεχνικό νοκ-άουτ από τον Larry Holmes στο Λας Βέγκας. Ο αντίπαλος του κατάφερε να επιβιώσει από μια από τις διάσημες γροθιές του. «Πάντα λέω στον Έρνι ότι με χτύπησε πολύ δυνατά», έχει δηλώσει ο Χολμς, προσθέτοντας ότι: «Αν δεν με είχε χτυπήσει τόσο δυνατά, θα με είχε νοκ άουτ σίγουρα. Αυτή η γροθιά στην πραγματικότητα με ξύπνησε όταν έπεσα στο πάτωμα».

Δείτε βίντεο:

Σταλόνε: ​​Είναι ό,τι πιο κοντινό έχω βιώσει στον θάνατο

Το 1982, όταν η καριέρα του ήταν ήδη σε παρακμή, ο Έρνι Σείβερς (Earnie Shavers) δοκίμασε για την ταινία Rocky III με πρωταγωνιστή τον Σιλβέστερ Σταλόνε ως Rocky Balboa. Σε έναν αγώνα, ο ηθοποιός ζήτησε από τον πυγμάχο να τον χτυπήσει αληθινά.

Ο Έρνι Σείβερς (Earnie Shavers) έριξε μια από τις διάσημες γροθιές του με το αριστερό του, που δεν ήταν το πιο δυνατό του χέρι. «Αυτό είναι το πιο κοντινό που έχω φτάσει ποτέ στον θάνατο», είπε ο Σταλόνε, ο οποίος χρειάστηκε να τον συνοδεύσουν στο μπάνιο για να κάνει εμετό, όπως αναφέρει το Jot Down.

Μετά από αυτή τη γροθιά, ο ρόλος του Clubber Lang πήγε στον δημοφιλή μαχητή Mr. T.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις