Κόσμος

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Ιράν Χασεμί Ραφσαντζανί

O πρώην πρόεδρος του Ιράν Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 82 ετών στην Τεχεράνη, αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή, μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων Isna και Fars.

Ο Ραφσαντζανί, που διετέλεσε πρόεδρος του Ιράν από το 1989 έως το 1997, μεταφέρθηκε εσπευσμένα νωρίτερα το απόγευμα στο νοσοκομείο Σοχαντά στη βόρεια Τεχεράνη, σύμφωνα με έναν συγγενή του, τον Χοσεϊν Μαρασί.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV μετέδωσε ότι ο εκλιπών απεβίωσε παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στην ζωή.

Ο πρώην πρόεδρος υπήρξε στενός συνεργάτης του αγιατολάχ Χομεϊνί, ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν το 1979.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα