Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πέθανε ο συγγραφέας Κόρμακ ΜακΚάρθι – Είχε βραβευτεί με Πούλιτζερ

Πέθανε ο συγγραφέας Κόρμακ ΜακΚάρθι – Είχε βραβευτεί με Πούλιτζερ
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Αμερικανός πολυβραβευμένος συγγραφέας Κόρμακ ΜακΚάρθι, όπως ανακοίνωσε ο εκδότης του.

Ο ΜακΚάρθι πέθανε στο σπίτι του από φυσικά αίτια. Ο γιος του, Τζον ΜακΚάρθι επιβεβαίωσε τον θάνατό του.

Ο ΜακΚάρθι ήταν γνωστός για το The Road (Ο δρόμος), το μετα-αποκαλυπτικό μυθιστόρημα του 2006 για ένα ταξίδι που κάνουν ένας πατέρας και ο γιος του. Άλλα βιβλία του Μακάρθι που έτυχαν μεγάλης αποδοχής από τους κριτικούς είναι το All the Pretty Horse και το No Country for Old Men, τα οποία μετατράπηκαν και τα δύο σε ταινίες. Το No Country for Old Men των αδελφών Coen, το 2007, κυριάρχησε στα βραβεία Όσκαρ εκείνης της χρονιάς και κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας, ενώ το 2009 η κινηματογραφική μεταφορά του The Road είχε επίσης μεγάλη επιτυχία.

Ο McCarthy έγραψε ένα θεατρικό έργο, The Stonemason, το 1994, και στη συνέχεια μετέτρεψε το σενάριο του 1984 No Country for Old Men σε μυθιστόρημα το 2005- οι αδελφοί Coen διασκεύασαν τη ζοφερή ιστορία σε μια ταινία που κέρδισε Όσκαρ το 2007. Την ίδια χρονιά, ο Μακάρθι κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ για το μυθιστόρημά του The Road (Ο δρόμος) το 2006, ένα βιβλίο που το απέδωσε στον ερχομό του δεύτερου γιου του, Τζον Φράνσις, το 2004, όταν ο συγγραφέας ήταν στα τέλη της δεκαετίας των 60.

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, στην Oprah Winfrey το 2007, είπε ότι ήλπιζε ότι οι αναγνώστες του The Road θα έπαιρναν το μήνυμα ότι θα έπρεπε «απλά να νοιάζονται για τα πράγματα και τους ανθρώπους και να εκτιμούν περισσότερο. Η ζωή είναι πολύ καλή, ακόμη και όταν φαίνεται άσχημη. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις