Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Πέθανε στα 116 η μεγαλύτερη γυναίκα στον κόσμο

Πέθανε στα 116 η μεγαλύτερη γυναίκα στον κόσμο

Στα 116 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η Susannah Mushatt Jones, η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο.

Αρρώστησε πριν από 10 ημέρες και πέθανε σε οίκο ευγηρίας στο Μπρούκλιν. Ο Robert Young από το Gerontology Research Group είπε πως η Susannah Mushatt Jones, γνωστή ως Miss Susie, ήταν η τελευταία Αμερικανίδα που βρισκόταν εν ζωή και είχε γεννηθεί μέσα στο 1800.

Η Susannah Mushatt Jones, που δεν είχε δικά της παιδιά, είχε γεννηθεί σε μια μικρή πόλη κοντά στο Μοντγκόμερι στην Αλαμπάμα το 1899. Ήταν ένα από τα 11 παιδιά της οικογένειας και παρακολουθούσε ειδικό σχολείο για μαύρα κορίτσια.

Μετά την αποφοίτησή της από το λύκειο μετακόμισε βόρεια το 1922 στο New Jersey και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη όπου εργάστηκε ως οικονόμος και babysitter. Βγήκε στη σύνταξη το 1965 και είχε αποκαλύψει το μυστικό μακροζωίας της. Κοιμόταν πολύ, δεν είχε καπνίσει ποτέ και δεν έπινε αλκοόλ.

Έγινε επίσημα, σύμφωνα με τα βραβεία Γκίνες, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά τον θάνατο του Misao Okawa στα 117 του χρόνια πέρυσι στο Τόκιο. Πλέον γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι η 116χρονη Emma Morano από την Ιταλία.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε