Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 64 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 64 δολάρια το βαρέλι

Οι τιμές στο πετρέλαιο συνέχισαν να αυξάνονται σήμερα μετά τις αναταραχές στην διαδικασία παραγωγής λόγω καιρικών φαινομένων στο Τέξας.

Σύμφωνα με το Reuters, η τιμή αναφοράς του μπρεντ σημείωνε άνοδο 91 σεντς ή 1,4% στα 64,26 δολάρια το βαρέλι πετρέλαιο στις 14.09 (ώρα Ελλάδας), που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020. Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) σημείωνε κέρδη 68 σεντς ή 1,1% στα 60,73 δολάρια.

Οι ΗΠΑ έχουν μπει στην «κατάψυξη» και αυτό αναμένεται να διαταράξει την παραγωγή για αρκετές ημέρες, αν όχι για εβδομάδες, ανέφεραν ειδικοί του κλάδου, καθώς οι πετρελαιοπηγές έχουν παγώσει και τα διυλιστήρια έκλεισαν.

Αναλυτές της ANZ και της Citigroup εκτίμησαν ότι έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα η παραγωγή αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου. Η Citi εκτιμά ότι θα υπάρξει μία συνολική απώλεια της παραγωγής περίπου 16 εκατ. βαρελιών έως τις αρχές Μαρτίου.

Οι υψηλότερες τιμές στρέφουν την προσοχή περισσότερο στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του (ΟΠΕΚ+), μεταξύ των οποίων και η Ρωσία, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 4 Μαρτίου. Ο ΟΠΕΚ+ είναι πιθανόν να χαλαρώσει τις περικοπές στην παραγωγή τους μετά τον Απρίλιο με δεδομένη την αύξηση των τιμών, όπως ανέφεραν πηγές του στο Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις