Κόσμος

ΠΓΔΜ: Εγκρίθηκε και η τέταρτη τροπολογία για την αλλαγή του Συντάγματος!

H Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής της ΠΓΔΜ ενέκρινε πριν από λίγο το τέταρτο και τελευταίο σχέδιο τροπολογίας του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τις προηγούμενες ημέρες, η κοινοβουλευτική αυτή Επιτροπή ενέκρινε, με πλειοψηφία, και τις άλλες τρεις τροπολογίες του Συντάγματος της ΠΓΔΜ.

Υπέρ των σχεδίων των τροπολογιών του Συντάγματος τάχθηκαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ κατά οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE.

Το επόμενο διάστημα και πιο συγκεκριμένα την 1η Δεκεμβρίου θα συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση των σχεδίων τροπολογιών του Συντάγματος. Για την έγκριση τους απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία (61 βουλευτές στους 120), την οποία η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ διαθέτει άνετα.

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης αυτής, θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η τρίτη και τελευταία φάση της διαδικασίας τροποποίησης του Συντάγματος, κατά την οποία η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή τις τελικές προτάσεις της για το περιεχόμενο των συνταγματικών τροπολογιών, οι οποίες θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής. Η τρίτη φάση θα ολοκληρωθεί με την τελική ψηφοφορία, κατά την οποία απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων (80 βουλευτές στους 120).

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, η όλη διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος της χώρας αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ακύρωσε νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν – «Αποκλιμάκωση» του ζήτησε η Σαουδική Αραβία
«Ο πρίγκιπας διάδοχος τόνισε την ανάγκη να «δοθεί προτεραιότητα στον διάλογο» στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ντόναλντ Τραμπ» μετέδωσε το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων
Ντόναλντ Τραμπ και μπιν Σαλμάν
Το Μαρόκο βαφτίζει «Ντόναλντ Τραμπ» μεγάλο αυτοκινητόδρομο στη Δυτική Σαχάρα – Κατενθουσιασμένος ο Αμερικανός πρόεδρος
«Ανυπομονώ να διανύσω κάποια μέρα όλο το μήκος αυτού του αυτοκινητοδρόμου, ελπίζω πως θα γίνει σύντομα» έγραψε στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Ντόναλντ Τραμπ