Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πικάρει την Τουρκία η Ρωσία και της… θυμίζει την ήττα στη Ναυμαχία στο Ναβαρίνο

Πικάρει την Τουρκία η Ρωσία και της… θυμίζει την ήττα στη Ναυμαχία στο Ναβαρίνο

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους στη Συρία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν διαφωνούν. Και πως ό,τι θέλει η Τουρκία το θέλει και η Ρωσία και τούμπαλιν.

Το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά το «πόδι» που έβαλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Λιβύη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μάλλον δεν είναι τόσο χαρούμενος. Ρωσία και Τουρκία έχουν… «διαλέξει», επίσης, διαφορετικές πλευρές και στο μέτωπο του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Βέβαια, κανείς δεν ξεχνάει τη συνεργασία τους για τον πυρηνικό σταθμό στο Ακουγιού και για τους S-400… 

Click4more Ρωσία: Δικαίωμα της Ελλάδας τα χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια

Ύστερα απ’ όλα αυτά και λίγες μέρες μετά την ανάρτηση πως «είναι δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια» η χθεσινή (20.10.2020) ανάρτηση από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας για τη Ναυμαχία στο Ναβαρίνο, μόνο ως πικάρισμα στην Τουρκία θα μπορούσε να εκληφθεί.

Ήταν 20 Οκτωβρίου του 1827, πριν από 193 χρόνια, όταν ο Οθωμανικός στόλος γνώριζε βαριά ήττα από τις δυνάμεις της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Μεγάλης Βρετανίας, που υποστήριζαν τον αγώνα της Ελλάδας για την ανεξαρτησία.

Click4more Έκδηλος ο εκνευρισμός της Μόσχας με την Άγκυρα! Καλεί τον αιγυπτιακό στόλο για κοινές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Στο μήνυμά του, το ΥΠΕΞ της Ρωσίας τονίζει πως η ήττα των Οθωμανών στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου ήταν μια από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις που οδήγησαν στην ανεξαρτησία της Ελλάδας, σημειώνοντας πως ο οθωμανικός στόλος καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τη συνεργασίας Ρωσίας, Γαλλίας και Μεγάλης Βρετανίας.

Δείτε όλη την ανάρτηση 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις