Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πλάτες σε Σαλμάν από Κρεμλίνο για τη δολοφονία Κασόγκι

Πλάτες σε Σαλμάν από Κρεμλίνο για τη δολοφονία Κασόγκι

Η Ρωσία δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει τις δηλώσεις του βασιλιά και του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας ότι η βασιλική οικογένεια δεν εμπλέκεται στη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Κανείς δεν θα πρέπει να έχει λόγους να μην τους πιστεύει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη σήμερα, προσθέτοντας ότι το Κρεμλίνο χαιρετίζει τις έρευνες για τη δολοφονία.

Πιέσεις Ερντογάν για το πτώμα του Κασόγκι

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η δολοφονία του Κασόγκι έφερε στο φως της δημοσιότητας σε μεγάλο βαθμό τη δράση της αστυνομίας, των υπηρεσιών πληροφοριών, αλλά και την έρευνα της δικαιοσύνης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία θα πρέπει να αποκαλύψει που βρίσκεται το πτώμα του, ενώ τόνισε ότι οι 18 ύποπτοι που έχουν συλληφθεί, γνωρίζουν ποιος σκότωσε τον Κασόγκι.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε ότι η Σαουδική Αραβία είναι αναγκαίο να αποκαλύψει ποιος ήταν ο τοπικός συνεργάτης, ενώ ρώτησε ποιος έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Κασόγκι.

Οι τουρκικές, όπως τόνισε, αρχές έχουν στα χέρια τους περισσότερα έγγραφα και πληροφορίες, ενώ δεν υπάρχει ανάγκη βιασύνης.

Αναρωτήθηκε ποιος έστειλε την ομάδα των 15 ατόμων στην Τουρκία, ενώ τόνισε πως είπε στον Σαουδάραβα πρίγκιπα του θρόνου ότι η σύλληψη των 18 υπόπτων, αποτελεί σημαντική ένδειξη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Μιλώντας σε επαρχιακά μέλη του κόμματος (AKP) στο κοινοβούλιο, δήλωσε ότι ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας επρόκειτο να συναντηθεί με τον εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης την Κυριακή.

Στα τηλέφωνα ΥΠΕΞ Τουρκίας – Σαουδικής Αραβίας

Ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μίλησε τηλεφωνικά με τον Σαουδάραβα ΥΠΕΞ Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ, όπως γνωστοποίησε σήμερα μία πηγή του τουρκικού υπουργείου των Εξωτερικών.

Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας, μεταξύ των δύο υπουργών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις