Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πλατφόρμα ψυχολογικής στήριξης γυναικών και παιδιών από την Ουκρανία προωθούν Τζιλ Μπάιντεν, Μαρέβα Γκραμπόφσκι και Ανίκ Πέντερς

Πλατφόρμα ψυχολογικής στήριξης γυναικών και παιδιών από την Ουκρανία προωθούν Τζιλ Μπάιντεν, Μαρέβα Γκραμπόφσκι και Ανίκ Πέντερς

Πρωτοβουλία για τη στήριξη γυναικών και παιδιών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, αναλαμβάνουν  η σύζυγος του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, με την Τζιλ Μπάιντεν, σύζυγο του Αμερικανού Προέδρου και την Ανίκ Πέντερς, σύζυγο του πρωθυπουργού του Βελγίου. Μέσα από μια πλατφόρμα ψυχολογικής στήριξης, γυναίκες και παιδιά θα μπορούν να ζητήσουν βοήθεια και στήριξη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια του πρωινού εργασίας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη, συζητήθηκε η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει γυναίκες και κορίτσια στην Ουκρανία, ως επακόλουθο του πολέμου και αποφασίστηκε η δημιουργία πλατφόρμας ψυχικής υγείας για την ψυχολογική στήριξη τους, η οποία θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών με τη συμμετοχή εθελοντών.

Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας θα παρέχονται σε γυναίκες και παιδιά που είτε έχουν δει εγκλήματα πολέμου, είτε έχουν βιώσει τη φρίκη της πολεμικής εισβολής και βαρβαρότητες, όπως βιασμό, είτε έχουν παραμείνει για περισσότερο από 3 μήνες, λόγω του πολέμου, εντός των εστιών τους και έχουν ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης.

Έτσι, οι επαγγελματίες εθελοντές με την στήριξη του ΟΗΕ, θα μπορούν να βοηθούν γυναίκες και παιδιά όχι μόνο μέσα στην Ουκρανία, αλλά και σε camp μεταναστών που έχουν δημιουργηθεί σε γειτονικές χώρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις