Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πλημμύρισε το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης! Απίστευτες εικόνες – Video

Πλημμύρισε το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης! Απίστευτες εικόνες – Video

Τον γύρο των social media κάνουν εικόνες από το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο φαίνεται να πλημμύρισε.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις, το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης πλημμύρισε, μετά τη σφοδρή καταιγίδα της 16ης Νοεμβρίου. Ωστόσο, μερίδα των τουρκικών ΜΜΕ αναφέρει πως οι εικόνες είναι παλαιότερες, δηλαδή πριν γίνουν τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια του αεροδρομίου.

Τα εγκαίνια του αεροδρομίου έγιναν στις 28 Οκτωβρίου, από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το προορίζει να γίνει «το μεγαλύτερο του κόσμου». Το νέο αεροδρόμιο, το οποίο θα αντικαταστήσει το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ, θα έχει αρχικά δυνατότητα υποδοχής 90 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως.
Ο πρόεδρος Ερντογάν παρακολούθησε στενά την κατασκευή του αεροδρομίου στην ευρωπαϊκή ακτή της Κωνσταντινούπολης, κοντά στην Μαύρη Θάλασσα, που σημαδεύθηκε από καθυστερήσεις και από μία απεργία εργατών που ζητούσαν την βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.
Η πλήρης λειτουργία του θα ξεκινήσει στις 29 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε, μόνο πέντε πτήσεις ημερησίως θα εξυπηρετούνται εκεί και το αεροδρόμιο Ατατούρκ θα παραμείνει σε λειτουργία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις