Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

«Πνίγεται» στην ατμοσφαιρική ρύπανση η Βουλγαρία

«Πνίγεται» στην ατμοσφαιρική ρύπανση η Βουλγαρία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ

Στα ύψη η ατμοσφαιρική ρύπανση σε τρεις πόλεις στη Βουλγαρία.

Ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης καταγράφηκαν χτες σε τρεις πόλεις της Βουλγαρίας (Βίντιν, Ρούσε και Πλόβντιβ), όπου η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων ανά κυβικό μέτρο ήταν τουλάχιστον διπλάσια σε σχέση με τα επιτρεπτά όρια.

Γι’ αυτό τον λόγο, μετέδωσαν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ιδίως όσοι έχουν προβλήματα υγείας ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ή πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα.

Στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), η ατμοσφαιρική ρύπανση κατεγράφη χτες Τετάρτη δύο φορές μεγαλύτερη σε σχέση με το επιτρεπτό επίπεδο (-122 μικρογραμμάρια / κυβικό μέτρο με όριο 50 μικρογραμμάρια / κυβικό μέτρο), ενώ και σε άλλες έξι πόλεις (Πλέβεν, Λόβετς, Γκόρνα Οριαχόβιτσα, Σούμεν, Σόφια και Πέρνικ) οι τιμές συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων ήταν πάνω από το επίπεδο των 50 μικρογραμμαρίων/ ανά κυβικό μέτρο. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν “εισβολή” ψυχρού αέρα στην ατμόσφαιρα και τη μείωση της συγκέντρωσης των ρύπων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις