Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ποια εκεχειρία; Έξι νεκροί από συγκρούσεις στη βόρεια Συρία

Ποια εκεχειρία; Έξι νεκροί από συγκρούσεις στη βόρεια Συρία
photo Reuters

Έξι στρατιώτες του συριακού καθεστώτος σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις τουρκικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν από «πυρά πυροβολικού» και ένας «εκτελέσθηκε» από Σύρους αντάρτες που υποστηρίζουν τον τουρκικό στρατό έξω από το χωριό Αλ-Ασαντίγια στα σύνορα ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία.

Ακόμη το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, επικαλούμενο κουρδικές πηγές, μετέδωσε ότι κατά την διάρκεια των συγκρούσεων ο τουρκικός στρατός και φιλοτουρκικές ένοπλες συριακές ομάδες αιχμαλώτισαν 14 Σύρους στρατιώτες στην κατοικημένη περιοχή Τελ –Ταμέρ στη βόρεια Συρία.

Επίσης το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia είχε μεταδώσει ότι στο βορειοανατολικό τμήμα στη Συρία, φαίνεται πως έλαβαν χώρα οι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ τμημάτων του συριακού κυβερνητικού στρατού και του τουρκικού στρατού.

Στις 13 Οκτωβρίου είχε μεταδώσει ότι η Δαμασκός σε συμφωνία με τους Κούρδους έστειλε στρατό στην βόρεια Συρία για να αναχαιτίσει τον τουρκικό στρατό. Στις μέρες που ακολούθησαν ο συριακός κυβερνητικός στρατός κατέλαβε χωρίς μάχες μια σειρά πόλεις και χωριά που βρίσκονται στις κουρδικές περιοχές. Μεταξύ τους οι πόλεις Τάμπκα, Μάνμπιτζ , Ράκα και Κομπάνι. Στις 17 Οκτωβρίου τμήματα του συριακού στρατού έφθασαν στα σύνορα με την Τουρκία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις