Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ποιοι ηγέτες και ποιες προσωπικότητες θα παραστούν στην ορκωμοσία του Ταγίπ Ερντογάν

Ποιοι ηγέτες και ποιες προσωπικότητες θα παραστούν στην ορκωμοσία του Ταγίπ Ερντογάν
φωτογραφία Reuters

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (09.07.2018) στην Άγκυρα και έχουν προσκληθεί ηγέτες πολλών χωρών πρωθυπουργοί, ενώ θα παραστούν και πρόεδροι κοινοβουλίων ξένων κρατών.

Συγκεκριμένα, στην τελετή ορκωμοσίας στο τουρκικό κοινοβούλιο αναμένεται να παρευρεθούν, μεταξύ άλλων, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο Σκοπιανός ομόλογός του Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η κυβέρνηση στη Μόσχα.

Επίσης, το παρών θα δώσουν οι Πρόεδροι της Βουλγαρίας, Γεωργίας, Ουκρανίας, Καζακστάν, Κιργισίας, ο εκπρόσωπος της βοσνιακής μουσουλμανικής εθνότητας στο συλλογικό προεδρείο της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης Μπάκιρ Ιζετμπέγκοβιτς, και οι ηγέτες της Γουινέας, της Σομαλίας, και της Ζάμπιας.

Συνολικά, τουλάχιστον 22 πρόεδροι χωρών και 17 πρωθυπουργοί, αντιπρόεδροι κυβερνήσεων και πρόεδροι των εθνικών κοινοβουλίων αναμένεται να παραστούν στην τελετή.

Στο Παλάτι του… Σουλτάνου Ερντογάν και η Ντόρα

Μετά την τελετή στο κοινοβούλιο ο Ερντογάν θα παραχωρήσει λαμπρή δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο, όπου θα κάνει την πρώτη του δήλωση ενώπιον εκπροσώπων ξένων διπλωματικών αποστολών στην Άγκυρα, βουλευτών και προσώπων από τον χώρο των επιχειρήσεων, του πολιτισμού και του αθλητισμού καθώς και δημοσιογράφων.

Μετά την δεξίωση, ο Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει τη σύνθεση του υπουργικού του συμβουλίου, καθώς και τα ονόματα άλλων αξιωματούχων που θα αναλάβουν ανώτατες θέσεις σε υπηρεσίες και γραφεία της προεδρίας.

Πρόσκληση για να παρευρεθεί στην ορκωμοσία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία φέρεται να έχει αποδεχτεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις