Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

“Πόλεμος” Μαλαισίας – Βόρειας Κορέας! Αποκλεισμός πολιτών και… πρεσβείας

“Πόλεμος” Μαλαισίας – Βόρειας Κορέας! Αποκλεισμός πολιτών και… πρεσβείας

Άσυλο σε τρεις υπόπτους για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ούν φέρεται να έχει δώσει η πρεσβεία της χώρας στη Μαλαισία! Οι εξελίξεις στις σχέσεις των δυο χωρών είναι ραγδαίες, με τα σύνορα να κλείνουν και την βορειοκορεάτικη πρεσβεία στην Κουάλα Λουμπούρ να έχει αποκλειστεί!

Τρεις ύποπτοι που αναζητά η μαλαισιανή αστυνομία για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ πριν από μερικές εβδομάδες έχουν βρει καταφύγιο στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας και αυτό οδήγησε τις αρχές της χώρας να αποκλείσουν την πρεσβεία.

Ο ίδιος, τόνισε ότι οι αρχές της Βόρειας Κορέας δεν συνεργάζονται με τη Μαλαισία στην υπόθεση, ενώ οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας εκφράζουν τη βεβαιότητα τους ότι θα πάρουν δείγματα DNA, από τους συγγενείς του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Στόχος του αποκλεισμού της πρεσβείας είναι να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των αξιωματούχων που παραμένουν στο εσωτερικό της, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών Μαλαισίας. “Προσπαθούμε να εξακριβώσουμε τη φυσική παρουσία όλου του προσωπικού της πρεσβείας” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός των Εσωτερικών, Νουρ Τζαζλάν Μοχάμεντ, στους δημοσιογράφους, έξω από την πρεσβεία.

Παράλληλα, δήλωσε ότι δε θα επιτραπεί στο προσωπικό της πρεσβείας να την εγκαταλείψει “μέχρι να είμαστε βέβαιοι για τον ακριβή αριθμό τους, αλλά και για το που βρίσκονται οι ίδιοι”.

Όλα αυτά ενώ οι δυο χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους για τους πολίτες η μια της άλλης. Πρώτα, Βόρεια Κορέα απαγόρευσε στους πολίτες της Μαλαισίας που βρίσκονται στο έδαφος της, να την εγκαταλείψουν αναγκάζοντας τη Μαλαισία να προχωρήσει στην εφαρμογή αντιμέτρων και να ανακοινώσει κι εκείνη με τη σειρά της πως δεν θα επιτρέψει στους πολίτες της Βόρειας Κορέας να φύγουν από τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε