Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Σφαγή” και ακρότητες Ολλανδίας – Τουρκίας: Μπλόκο σε Τουρκάλα υπουργό

“Σφαγή” και ακρότητες Ολλανδίας –  Τουρκίας: Μπλόκο σε Τουρκάλα υπουργό

“Πόλεμος” και “πείσματα” ανάμεσα στην Ολλανδία και την Τουρκία. Από την μία η ολλανδική αστυνομία απαγορεύσει σε Τουρκάλα υπουργό να επισκεφτεί το τουρκικό προξενείο του Ρότερνταμ και από την άλλη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν επιθυμεί την επιστροφή του Ολλανδού πρεσβευτή που είναι σε άδεια στην Άγκυρα.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ολλανδικό τηλεοπτικό κανάλι NOS η η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, δεν κατάφερε να μπει στο προξενείο της Τουρκίας Ρότερνταμ. Οι αστυνομικοί της απαγόρευσαν την είσοδο με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο αμάξι της. Διεκρινίζεται ότι η υπουργός δεν κρατείται όπως μετέδωσαν κάποια δίκτυα νωρίτερα. 

Η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά είχε δηλώσει νωρίτερα ότι θα ταξιδέψει οδικώς προς το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, αφού η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε την προσγείωση εκεί του αεροπλάνου που μετέφερε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα έδινε το “παρών” σε προεκλογική συγκέντρωση με στόχο να πείσει τους Τούρκους της Ολλανδίας να στηρίξουν τα σχέδια του Ερντογάν και να ψηφίσουν “ναι” στο δημοψήφισμα.

Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η απομάκρυνση της Τουρκάλας υπουργού από το προξενείο, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί την επιστροφή του Ολλανδού πρεσβευτή, που βρίσκεται σε άδεια, στην Άγκυρα «για κάποιο χρονικό διάστημα». Και σα να μην έφτανε αυτό, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η ολλανδική πρεσβεία, το ολλανδικό προξενείο στην Αγκυρα, αλλά και οι κατοικίες του ολλανδού πρεσβευτή , του ολλανδού επιτετραμμένου και του γενικού προξένου έχουν αποκλεισθεί για λόγους ασφαλείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε