Κόσμος

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε τα αεροδρόμια σε Δαμασκό και Χαλέπι στη Συρία

Το Ισραήλ βομβάρδισε τα αεροδρόμια σε Δαμασκό και Χαλέπι στη Συρία, μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και αν αυτές οι αναφορές ισχύουν, τότε εντείνεται ξανά ο φόβος για εμπλοκή περισσότερων χωρών στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει κατά της Χαμάς από το περασμένο Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν σήμερα Πέμπτη (12.10.2023) ότι οι αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ βομβάρδισαν τα αεροδρόμια σε Δαμασκό και Χαλέπι, τα οποία τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Την ίδια ώρα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν ότι οι αντιαεροπορικές δυνάμεις της χώρας χρησιμοποιήθηκαν στα αεροδρόμια για να αντιμετωπίσουν τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Στόχος φέρεται να ήταν οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Συρίας, για να αποτραπεί η άφιξη αεροπλάνων – πιθανότατα μεταγωγικών – από το Ιράν, που μετέφεραν όπλα και εφόδια με προορισμό τη Χαμάς ή άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, μέσα σε ένα από τα αεροπλάνα που επρόκειτο να προσγειωθούν στη Δαμασκό ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν. Το αεροπλάνο επιστρέφει στην Τεχεράνη.

Νεότερες πληροφορίες του Visegrád 24 αναφέρουν ότι μέσα στο αεροσκάφος που επρόκειτο να προσγειωθεί στη Δαμασκό, εκτός του Ιρανού ΥΠΕΞ, ήταν και αξιωματούχοι της Quds Force, μιας επίλεκτης δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης αλλά και αντι-αρματικοί πύραυλοι που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ.

Με πληροφορίες από Guardian, Visegrád 24

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή γραμμή Τραμπ απέναντι στο Ιράν: «Ίσως είμαστε καλύτερα χωρίς συμφωνία»
Ο Αμερικανικός πρόεδρος χαρακτήρισε προδότες τους επικριτές του, ενώ ανακοίνωσε στρατιωτική βοήθεια 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
«Τεράστιο κόστος και συνέπειες» με τους νέους δασμούς Τραμπ στα αυτοκίνητα από την ΕΕ – Η απάντηση της Κομισιόν
Η απάντηση της ΕΕ έρχεται μετά την κατηγορία του Τραμπ προς την ΕΕ ότι δεν συμμορφώνεται «στο σύνολό της» με τη εμπορική συμφωνία που επιτεύχθηκε και την ανακοίνωσή του ότι θα αυξήσει τους δασμούς στο 25%
Αυτοκίνητα 10
Αυτοκτόνησε γιος Νορβηγών διπλωματών που έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια από τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Επστάιν
Το ζευγάρι των Νορβηγών είχε αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για τον ρόλο του στις Συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του 1990, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Τζέφρι Επστάιν