Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: 7 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στο Χάρκοβο –

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της περιοχής αυτής της Ουκρανίας.

“Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν” και 22 τραυματίστηκαν, αναφέρει σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ, διευκρινίζοντας ότι ένα αγόρι δύο ετών που είχε τραυματιστεί πριν από δύο ημέρες από βομβαρδισμό των ρωσικών δυνάμεων υπέκυψε χθες Τρίτη στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Το αγόρι βρίσκεται μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν από τα 53 πλήγματα με πυρά πυροβολικού ή με πυραύλους που είχαν εξαπολύσει οι ρωσικές δυνάμεις την προηγούμενη ημέρα στην περιοχή, υπογράμμισε ο ίδιος.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία αυτή. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους.

«Παραδόθηκαν 1.026 πεζοναύτες»

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως πάνω από 1.000 πεζοναύτες παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις στην Μαριούπολη κάνει λόγο η Μόσχα, καθώς οι επιχειρήσεις στην πόλη της Ουκρανίας συνεχίζονται εδώ και εβδομάδες.

«Στη Μαριούπολη, στην περιοχή του εργοστασίου μεταλλουργίας Ίλιτς 1.026 Ουκρανοί στρατιωτικοί της 36ης ταξιαρχίας των πεζοναυτών κατέθεσαν οικειοθελώς τα όπλα και παραδόθηκαν», επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι ανάμεσά τους βρίσκονταν 47 γυναίκες και 126 αξιωματικοί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 150 από τους Ουκρανούς στρατιωτικούς ήταν τραυματίες και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Μαριούπολης.

Από την πλευρά του ο Ολεξάντρ Μοτουζιανίκ, εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε σήμερα ότι “δεν διαθέτει πληροφορίες” για το συμβάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καζάνι που «βράζει» η Γαλλία: Μισό εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους, 1.000 συλλήψεις και νέα επεισόδια - «Μαύρο» στα social media ήθελε η κυβέρνηση
Επεισόδια ξέσπασαν στο τέλος των διαδηλώσεων σε Παρίσι, Μασσαλία και Λυών - Ρίψεις μολότοφ και απάντηση της αστυνομίας με δακρυγόνα - Δύο τραυματίες
Γαλλία
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ ζητά αποζημίωση για τα «εγκλήματα» ΗΠΑ - Ισραήλ σε βάρος του Ιράν
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, βρέθηκε με τον επικεφαλής των δικαστικών αρχών, Γολάμ Χοσεΐν Μοχσενί Ετζεΐ, σε μία σπάνια αναφορά συνάντησής του καθώς από τότε που ανέλαβε δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση
Χαμενεΐ
Μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές στο Ισραήλ
Η διαμαρτυρία έρχεται σαν συνέχεια της μακρόχρονης εκστρατείας για τη σύσταση ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις αποτυχίες στον τομέα της ασφάλειας που οδήγησαν στην 7η Οκτωβρίου 2023
Τελ Αβίβ
Πεδίο μάχης και τα Τίρανα: Χημικά, πύρινα οδοφράγματα και κυνηγητό γύρω από το αλβανικό υπουργείο Παιδείας
Υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια, με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί σε καίρια σημεία των Τιράνων
Αλβανία