Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: 7 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στο Χάρκοβο –

Πόλεμος στην Ουκρανία: 7 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στο Χάρκοβο –
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της περιοχής αυτής της Ουκρανίας.

“Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν” και 22 τραυματίστηκαν, αναφέρει σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ, διευκρινίζοντας ότι ένα αγόρι δύο ετών που είχε τραυματιστεί πριν από δύο ημέρες από βομβαρδισμό των ρωσικών δυνάμεων υπέκυψε χθες Τρίτη στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Το αγόρι βρίσκεται μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν από τα 53 πλήγματα με πυρά πυροβολικού ή με πυραύλους που είχαν εξαπολύσει οι ρωσικές δυνάμεις την προηγούμενη ημέρα στην περιοχή, υπογράμμισε ο ίδιος.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία αυτή. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους.

«Παραδόθηκαν 1.026 πεζοναύτες»

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως πάνω από 1.000 πεζοναύτες παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις στην Μαριούπολη κάνει λόγο η Μόσχα, καθώς οι επιχειρήσεις στην πόλη της Ουκρανίας συνεχίζονται εδώ και εβδομάδες.

«Στη Μαριούπολη, στην περιοχή του εργοστασίου μεταλλουργίας Ίλιτς 1.026 Ουκρανοί στρατιωτικοί της 36ης ταξιαρχίας των πεζοναυτών κατέθεσαν οικειοθελώς τα όπλα και παραδόθηκαν», επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι ανάμεσά τους βρίσκονταν 47 γυναίκες και 126 αξιωματικοί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 150 από τους Ουκρανούς στρατιωτικούς ήταν τραυματίες και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Μαριούπολης.

Από την πλευρά του ο Ολεξάντρ Μοτουζιανίκ, εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε σήμερα ότι “δεν διαθέτει πληροφορίες” για το συμβάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις