Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: 90 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την αρχή της ρωσικής επίθεσης

Πόλεμος στην Ουκρανία: 90 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την αρχή της ρωσικής επίθεσης

Δεν έχει τέλος η φρίκη που βιώνουν οι κάτοικοι στην Ουκρανία, καθώς η Ρωσία έχει εξαπολύσει μια σκληρή επίθεση κατά των Ουκρανών στρατιωτών αλλά και αμάχων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μόνο στην Μαριούπολη από την αρχή του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν σκοτωθεί 2.500 άμαχοι. Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως σε όλη την Ουκρανία ενενήντα παιδιά έχουν σκοτωθεί και περισσότερα από 100 έχουν τραυματιστεί από τις 24 Φεβρουαρίου. Την είδηση έκανε γνωστή το γραφείο του ουκρανού γενικού εισαγγελέα.

“Ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων καταγράφηκε στις περιοχές του Κιέβου, του Χαρκίβ (Χάρκοβο), του Ντονέτσκ, του Τσερνίχιφ, του Σούμι, της Χερσώνας, του Μικολάγιφ και του Ζιτόμιρ”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διακριβώσει άμεσα τις πληροφορίες. Η Ρωσία διαψεύδει ότι στοχοποιεί αμάχους σε αυτό που χαρακτηρίζει “ειδική επιχείρηση” με στόχο την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας.

Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή η σύζυγος του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, Ολένα Ζελέσνκα έχει μιλήσει για τα νεκρά παιδιά της Ουκρανίας, τονίζοντας πως η Ρωσία στοχεύει αμάχους και μικρά παιδιά. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις