Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άγρια επίθεση της Ζαχάροβα στο ΝΑΤΟ – «Πλύση εγκεφάλου» η Σύνοδός του

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άγρια επίθεση της Ζαχάροβα στο ΝΑΤΟ – «Πλύση εγκεφάλου» η Σύνοδός του

Τα σχέδια του ΝΑΤΟ για τη συγκρότηση τεσσάρων επιπλέον πολυεθνικών μάχιμων σχηματισμών στην ανατολική του πτέρυγα ενόχλησαν τη Ρωσία, με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, να εξαπολύει νέα σφοδρότατη επίθεση στη Συμμαχία. Την κατηγόρησε πως θέλει συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία και πως… σέρνεται από τις επιθυμίες των ΗΠΑ να πωλούν όπλα!

«Συνεδρία αυθυποβολής σε πλύση εγκεφάλου», χαρακτήρισε η Μαρία Ζαχάροβα τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου και αποφασίστηκε η συγκέντρωση δυνάμεων στα ανατολικά. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας χαρακτήρισε την απόφαση αυτή «επικίνδυνη και αποσταθεροποιητική», σημειώνοντας πως «η στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης επιταχύνεται εξαιτίας των ενεργειών του NATO, το οποίο «επιβεβαιώνει τον αντιρωσικό του προσανατολισμό».

«Δεσμευόμενη να συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία, η συμμαχία επιβεβαιώνει ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι η συνέχιση των εχθροπραξιών», υποστήριξε ακόμη η Μαρία Ζαχάροβα, που επανέλαβε τα περί ρωσικής υστερίας.

Αντιδρώντας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το NATO ενεργοποίησε αμυντικά σχέδια –συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής του άμυνας–, συμφώνησε να αναδιαταχθούν δυνάμεις ταχείας αντίδρασης και έθεσε 40.000 στρατιωτικούς, αεροπορικούς και ναυτικούς πόρους στην ανατολική του πτέρυγα υπό απευθείας ΝΑΤΟϊκή διοίκηση.

Συγκροτούνται τέσσερις επιπλέον σχηματισμοί μάχης ώστε άμεσα να μπορούν να αναπτυχθούν στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία.

Οι ΗΠΑ θέλουν να πουλάνε όπλα

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε τα κράτη-μέλη της συμμαχίας ότι υιοθετούν άβουλα την επιδίωξη των ΗΠΑ να επιβληθεί πλήρης αποκλεισμός της Ρωσίας, να κλιμακωθεί η λεγόμενη στρατηγική αποτροπής. Μίλησε για αντιρωσική υστερία που αξιοποιείται για να αυξηθούν οι πωλήσεις όπλων, από τις οποίες ιδίως η Ουάσινγκτον θα εξασφαλίσει μεγάλα οικονομικά κέρδη, όπως υπογράμμισε.

Υποστήριξε ακόμη ότι το NATO συγκαλύπτει «μυστικά εργαστήρια» των ΗΠΑ στην Ουκρανία για την έρευνα πάνω σε βιολογικά και χημικά όπλα –η αμερικανική κυβέρνηση έχει διαψεύσει τον ισχυρισμό– την ώρα που κατηγορεί αδίκως τη Ρωσία ότι εκείνη σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά, βιολογικά ή χημικά όπλα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις