Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακόμα δύο ομαδικοί τάφοι στο Ιζιούμ λέει ο Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακόμα δύο ομαδικοί τάφοι στο Ιζιούμ λέει ο Ζελένσκι

Δύο ακόμα ομαδικοί τάφοι βρέθηκαν στην Ιζιούμ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος σημείωσε ότι μέσα περιέχουν τα πτώματα εκατοντάδων ανθρώπων…

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε τη δήλωση για νέους ομαδικούς τάφους στο Ιζιούμ σε συνέντευξή του στο CBS που μεταδόθηκε αργά την Κυριακή, το βράδυ, στην οποία ζήτησε επίσης να συνεχιστεί η πίεση επί της Ρωσίας με τις κυρώσεις.

Οι ρωσικές αρχές δεν σχολίασαν άμεσα τη δήλωση του Ζελένσκι για την ανακάλυψη άλλων δύο ομαδικών τάφων. Η Μόσχα διαψεύδει ότι διαπράττει ωμότητες στον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι στοχοθετεί αμάχους.

«Σήμερα έλαβα περισσότερες πληροφορίες… Βρήκαν άλλους δύο ομαδικούς τάφους, μεγάλους τάφους με εκατοντάδες ανθρώπους… Μιλάμε για τη μικρή πόλη Ιζιούμ», δήλωσε ο Ζελένσκι.

«Οι κυρώσεις είναι ανάγκη να συνεχιστούν. Αυτές οι κυρώσεις θα έχουν πολιτικό αντίκτυπο, καθώς και οικονομικό αντίκτυπο».

Έπειτα από μήνες ρωσικής κατοχής, οι ουκρανικές αρχές ανακάλυψαν νωρίτερα αυτό το μήνα ένα μεγάλο χώρο ταφής δίπλα σε ένα κοιμητήριο σε δασώδη περιοχή στο Ιζιούμ και άρχισαν έρευνα για τις συνθήκες των θανάτων.

Την περασμένη εβδομάδα ολοκλήρωσαν την εκταφή των πτωμάτων 436 ανθρώπων. Οι περισσότεροι φαίνεται πως είχαν βίαιο θάνατο και υπάρχουν προκαταρκτικές ενδείξεις ότι 30 απ’ αυτούς είχαν υποβληθεί σε βασανιστήρια, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Από τον ομαδικό τάφο εκτάφηκαν επίσης 17 στρατιώτες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις