Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άνδρες προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα κρυμμένοι σε πορτμπαγκάζ

Πόλεμος στην Ουκρανία

Την ώρα που χιλιάδες ξένοι εθελοντές προσπαθούν να φτάσουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας, πολλοί είναι οι άνδρες σε μάχιμη ηλικία που ψάχνουν τρόπους να φύγουν από τη χώρα.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Sky News στη live μετάδοσή του για τον πόλεμο στην Ουκρανία, πολλοί είναι οι Ουκρανοί άνδρες που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να μην αναγκαστούν να πολεμήσουν. Λόγω επιστράτευσης απαγορεύεται οι άνδρες σε μάχιμη ηλικία να φύγουν από την χώρα.

Κάποιοι κρύφτηκαν σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτων, άλλοι προσπάθησαν να περάσουν ως ξένοι υπήκοοι που βρίσκονταν στη χώρα, ενώ όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τους συνοριοφύλακες. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας, ένας άνδρας εντοπίστηκε στο πορτμπαγκάζ της Lexus της συζύγου του στο συνοριακό φυλάκιο στη Λουζάγκα, στα σύνορα με την Ουκρανία. Ένας άλλος βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ ενός Mitsubishi και προσπάθησε να δωροδοκήσει τους φρουρούς, ενώ ένας ακόμα προσπάθησε να περάσει τα σύνορα πηδώντας σε ένα τρένο.

Σημειώνεται πως την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών είχε ανακοινώσει πως περίπου 20.000 ξένοι μαχητές θέλουν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις