Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντίποινα της Ρωσίας στο κλείσιμο RT και Sputnik – Απαγόρευσε την λειτουργία BBC και Radio Liberty

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντίποινα της Ρωσίας στο κλείσιμο RT και Sputnik – Απαγόρευσε την λειτουργία BBC και Radio Liberty

Σε αντίποινα προχώρησε η Ρωσία στην απαγόρευση της λειτουργίας του RT και του Sputnik σε όλη την Ευρώπη μετά την εισβολή στην Ουκρανία, απαγορεύοντας τη ρωσική λειτουργία του BBC, του Radio Liberty και της Deutsche Welle.

Συγκεκριμένα, ο εθνικός φορέας τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας απαγόρευσε τη μετάδοση στη χώρα της εκπομπής της ρωσικής υπηρεσίας του BBC και του Radio Liberty καθώς και την πρόσβαση στο μέσο ενημέρωσης Meduza, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Roskomnadzor με ημερομηνία 3 Μαρτίου 2022, η ρωσόφωνη υπηρεσία του Radio Liberty διαδίδει «προφανώς ψευδείς (…) πληροφορίες για τη φερόμενη επίθεση της Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφός».

«Αυτού του είδους οι πληροφορίες είναι λάθος», μετέδωσε το Radio Liberty επικαλούμενο την επίσημη ανακοίνωση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Ρωσίας, αφού οι ΗΠΑ επέκτειναν το ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της και στήριξαν φιλοδυτικούς ηγέτες στο Κίεβο.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν χρησιμοποιούν τη λέξη «εισβολή» και καταγγέλλουν ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν μεταδίδουν τη «γενοκτονία», όπως τη χαρακτηρίζουν, των ρωσόφωνων στην ανατολική Ουκρανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις