Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απειλεί ξανά ο Μεντβέντεφ – «Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά στο Ντονμπάς αν χρειαστεί»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απειλεί ξανά ο Μεντβέντεφ – «Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά στο Ντονμπάς αν χρειαστεί»

Από τη στιγμή που απείλησε με χρήση πυρηνικών ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο πιστός του Ρώσου προέδρου επανέλαβε ότι η Ρωσία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει και πυρηνικά στο Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία) αν χρειαστεί.

Η Ρωσία, είπε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που έχει στη διάθεσή της, μεταξύ αυτών και πυρηνικά για να υπερασπιστεί περιοχές που έχει κατακτήσει στην Ουκρανία!

Σημείωσε δε ότι για τα δημοψηφίσματα που ανακοίνωσαν τέσσερις περιοχές του Ντονμπάς, δεν υπάρχει γυρισμός! «Τα δημοψηφίσματα θα γίνουν και οι «δημοκρατίες του Ντονμπάς» και άλλες περιοχές θα ενσωματωθούν στη Ρωσία. Η προστασία όλων των περιοχών αυτών, θα ενδυναμωθεί σημαντικά από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις» ανέφερε ο Μεντβέντεφ σε μήνυμά του στο Telegram.

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί… «Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι όχι μόνο οι δυνατότητες κινητοποίησης, αλλά και οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών πυρηνικών όπλων, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τέτοια προστασία».

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας (σ.σ. όταν δεν… μπορούσε ο Πούτιν) απείλησε τις ΗΠΑ και την Ευρώπη με υπερηχητικά όπλα! «Το Hypersonic είναι εγγυημένο ότι μπορεί να φτάσει στόχους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ πολύ πιο γρήγορα. Επομένως, διάφοροι συνταξιούχοι ηλίθιοι με ρίγες στρατηγών δεν χρειάζεται να μας τρομάζουν μιλώντας για χτύπημα του ΝΑΤΟ στην Κριμαία.

Αλλά το δυτικό κατεστημένο, γενικά, όλοι οι πολίτες των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία έχει επιλέξει τον δικό της δρόμο. Δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις