Site icon NewsIT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποχωρούν οι Ρώσοι από το Τσέρνομπιλ

31.03.2022 | 17:49
Τσέρνομπιλ

Αποχώρησαν πολλές μονάδες της Ρωσίας από τον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ, που τον είχαν καταλάβει πριν από μερικές ημέρες, οι οποίες κατευθύνθηκαν προς τα σύνορα με τη Λευκορωσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας, Energoatom.

Ελάχιστοι στρατιώτες από τη Ρωσία έχουν απομείνει στην περιοχή του εγκαταλειμμένου πλέον σταθμού του Τσέρνομπιλ, με την ανακοίνωση της Energoatom να αναφέρει ότι «οι κατακτητές, που κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ και άλλες εγκαταστάσεις στην αποκλεισμένη ζώνη, έφυγαν σε δύο φάλαγγες προς τα ουκρανικά σύνορα».

Οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν επίσης και από τη γειτονική πόλη Σλάβουτιτς, όπου ζουν οι Ουκρανοί εργαζόμενοι στο Τσερνομπίλ.

Ωστόσο, η αποχώρηση των στρατευμάτων της Ρωσίας δεν πείθει τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη (31.3.2022) ότι «οι στρατιωτικές μονάδες της Ρωσίας δεν αποσύρονται αλλά τοποθετούνται αλλού».

«Η Ρωσία έχει πει επανειλημμένα ψέματα για τις προθέσεις της», τόνισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η Μόσχα μπορεί να κριθεί μόνο από τις πράξεις της, όχι από τα λόγια της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version